Журналистът Крум Савов бе гост в подкаста на Спортал. Той

...
Журналистът Крум Савов бе гост в подкаста на Спортал. Той
Коментари Харесай

Крум Савов: Извинявайте, пречи ви Лудогорец да сте Левски и ЦСКА, които бяхте?

Журналистът Крум Савов бе посетител в подкаста на Спортал. Той разяснява доста тематики пред водещия Филип Друмчев, като една от тях  беше хегемонията на Лудогорец в българския футбол.

Ето какво сподели той по тематиката: 

" Влизам в разногласия с разнообразни хора - от моето потомство и по-млади, които не помнят. Връщайки лентата преди 10 ноември 1989 година, когато Левски беше тим на Министерство на вътрешните работи, а ЦСКА на армията. Успоредно с това и двата клуба бяха галениците на партията, страната, Централен комитет, Окръжен комитет, висши полицаи, генерали.

Двата тима бяха толерирани по безусловно всевъзможен параграф - бази, селекция. Едните имаха пет-шест спътника и оттова си подбираха най-хубавото, другите три-четири и те. Съдийска помощ, организационна, финансова. Тоест, това бяха двата тима доминанти, които с триумфите си - трофеите и интернационалните триумфи, си заслужават имената грандове.

Успоредно с това, ние, последователите на по-малките тимове, страдахме. Защото не стига, че Левски или ЦСКА е събрал най-хубавите футболисти на България, най-хубавите треньори, най-хубавата база, цялата поддръжка на цялата страна, ами излиза против Славия, Локомотив (София), Пирин или Дунав (Русе), и най-после и съдията те реже. Това беше тоталната картина. Единствено между тях си го мереха кой повече го поддържат - едните 40%, другите 60%, и мрънкаха от съдиите. Но единствено в мачовете сред тях, тъй като в останалите мачове през сезона бяха тотално подкрепяни.

И в този момент, когато се появи Лудогорец и завзе тази територия - като се изключи че имат мощен тим, към този момент не по партийна линия, а по финансова, поради бизнеспроекта на Домусчиев, ревнаха. " Ау, но Лудогорец ", " ау, но БФС ", " ау, но съдиите ", " ау, но комисията " - те били нечестни първенци. Извинявайте, пречи ви Лудогорец да сте Левски и ЦСКА, които бяхте? Извинявайте доста - и на " Герена ", и на " Армията ", нека да им стане стадионът, последните години са с по 6-7-8 до 10-11 чужденци. Разликата е, че оня в Разград има пари и вади за качествени, а тези тук се мъчат да избавят ситуацията с някакви гастербайтери и ментета.

Левски и ЦСКА от дълго време не са това, което бяха. Нито школите им са каквито бяха, да изкарват юноши, които да продават или да ги постановат като лични фрагменти, за което публиката им да се възторгва. А не да въздиша по Кареасо, Юга, Цунами и Мунами. Лудогорец им е отговорен. Да, подпират го съдиите. Да, противоречивите положения постоянно са за Домусчиев и компания. Да, и в директните дуели е имало несправедливости, само че не са толкоз, колкото те се пробват да го изкарат.

Бий ги в директния дуел. Да, в случай че съдията ти анулира три гола и даде две дузпи, ще е гражданска война. Да, тънки са моментите, само че в никакъв случай не са били нещо " уау ", което е трансформирало хода на историята. Да си оправят школите, да изкарват юноши, да взимат качествени чужденци. Левски и ЦСКА имат публиката, имат триумфите обратно в годините. Имат и медийната поддръжка, тъй като няма какво да се лъжем - Лудогорец е в тъмната страна на Луната. Оставям на страна някои подвластни, в случай че има такива, по финансови аргументи, от Домусчиев и Лудогорец, медиите са овладяни, разумно и обяснимо 90% от последователи на Левски или ЦСКА.

В този смисъл медийната среда не би трябвало да пречи на Левски и ЦСКА. Този синьо-червен рев, че им пречи Лудогорец доста ме нервира. Всичко си зависи от хората на " Герена " и от шефовете на " Армията ". Ами да скачат и да борят Лудогорец, само че ето - те ще играят 8 мача в Европа, а на сини и червени тази година не им видяхме носа отвън Калотина ".
 Крум Савов: Няма нищо обидно в това Левски да банкрутира
Крум Савов: Няма нищо обидно в това Левски да банкрутира

" И да отиде при дилетантите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР