Журналистът Коста Филипов очаква да бъде използван външен натиск за

...
Журналистът Коста Филипов очаква да бъде използван външен натиск за
Коментари Харесай

Защо Северна Македония не може да се примири с България?

Журналистът Коста Филипов чака да бъде употребен външен напън за участието на Северна Македония в Европейския съюз. Той сподели, че в Северна Македония постоянно е имало антибългарска акция.

Захариева е неприятното ченге, която споделя, че не желаеме нищо друго с изключение на осъществяване на контракта за добросъседство. Борисов пък е положителното ченге, означи Филипов пред бТВ. По думите на Филипов България като че ли е оставила нещата да зависят от междуведомствената комисия.

"Не мога да схвана ината на македонците ", сподели той.

"През всичките тези години след 1944-1945 година, колкото и да не ни е прелестно, там се е налагало, че България е най-големият зложелател на Северна Македония. Страхуваха се да признаният, че имат родственици в България. Много хора ми се обаждаха с молба да се обезпечи контакт с техни родственици, вероятно с опция да се скрият ", разяснява още Филипов.

"Защо да се отхвърля България от Гоце Делчев? Аз мисля, че въпреки всичко се търси някаква формула, с цел да излезат и двете страни спечелили. Гоце Делчев като човек с българска еднаквост, който се е борил за Македония. И там има една мантра за българския фашистки окупатор ", проучва още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР