Журналистът Иван Гарелов лично съобщи, че е подал документи за

...
Журналистът Иван Гарелов лично съобщи, че е подал документи за
Коментари Харесай

Иван Гарелов се гласи за шеф на БНТ

Журналистът Иван Гарелов персонално заяви, че е подал документи за състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Неговата идея е озаглавена "БНТ - РЕСТАРТ ". Гарелов, който за малко беше назначен за медиен консултант на служебния министър председател Огнян Герджиков, разгласи желанията си в обществената мрежа Фейсбук.

"Според огласени в средата на април пийпълметрични данни Българска национална телевизия заема по гледаемост все по-рядко трето, все по-често четвърто, от време на време и пето място измежду малките екрани с национално покритие. Професионалният ми опит до момента не ме е подвеждал, а в този момент не вижда комфортното за Българска национална телевизия решение в следването на всеобщия “вкус”, нито в раболепност по отношение на статуквото, тъй като то “дава парите”. Моята цел е Българска национална телевизия да стане мощна социална телевизия. Все още Българска национална телевизия е социална номинално и държавна действително ".

Гарелов има вяра, че "хаотичната и разхвърляна стратегия на четирите канала е цялостна с излъчвания, непомръднали в своето наличие от тоталитарно време. По думите му две са основните аргументи за този резултат:

1. неналичието на новаторско мислене, интелектуално изтощение и основно на професионален интерес у съставителите на програмата, съсредоточени върху персонална изява и материална изгода;

2. неналичието на естествена логичност при построяването на структурата на Българска национална телевизия. Тя е създавана през годините по инцидентни критерии, които в основата си не са изменени и до през днешния ден ".

Той предлага БНТ1 да се преструктурира в информационно-публицистичен канал, който "ще се стреми да реализира ролята на съдия, на водещата осведомителна инстанция, респектираща зрителската публика и субектите на дейната политика и публичния живот ".

Гарелов желае да препрограмира и централната новинарска емисия "По света и у нас ".

"Централната емисия на "По света и у нас " ще се препрограмира в 19.00 ч.. Крайно време е Българска национална телевизия да се конкурира директно с другите национални оператори - единственият метод да заслужи и утвърди позицията на народен информативен лидер;

Дневните вести се профилират - например, къси национални и интернационалните в 9.00 ч., обществени и районни в 12.00 ч.; ще се излъчват форшпан (кратки - б.р.) вести 3-5 мин. на всеки кръговиден час.

Разширен пояс за мнения и разбори от 18.00 ч. и след централната емисия ПСН; ежедневният двоен публицистичен пояс (преди и след централната емисия) от понеделник до петък ще започва с репортерски директни включвания 18.00-19.00 ч., и ще продължи след централната емисия ПСН със студийни мнения 20.00-20.30 ч.-21.00 ч. ".

Цялата идея на Иван Гарелов за нова визия на Българска национална телевизия прочетете сами:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР