Журналистът и бивш кореспондент на БНР и БНТ в Москва

...
Журналистът и бивш кореспондент на БНР и БНТ в Москва
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Аз бих изгонил руския посланик

Журналистът и някогашен сътрудник на БНР и Българска национална телевизия в Москва Валерий Тодоров и някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров разясниха в студиото на „ Здравей, България” напрежението сред Русия и НАТО.

„ Изправени сме пред голям брой варианти и би трябвало да разгледаме всички. Не е изключено да има по-мащабно или по-ограничено военно деяние от страна на Русия. Фактът, че президентът Байдън като, че ли изтърва имитация за едни по-ограничени дейности, приказва, че може би има очакване за нещо сходно. Приемам думите за изтеглянето на частите на НАТО от България и Румъния като провокация, тъй като няма такива бази”, съобщи Димо Гяуров.

„ Русия също се усеща в заплаха. Тя твърди, че украинските сили са струпали към 120 000 бойци в региона на Донбас. Въпросът е, в случай че възникне спор, кой ще води война. Британските структури споделиха, че ще се изтеглят незабавно. Тревожен знак е, че Съединени американски щати изтегля част от личния състав си в посолството в Киев. Холандски специалисти пресмятат, че балканската войска може да издържи до 30-40 дни ", изясни Валерий Тодоров. Според него е време да дефинираме с повече самостоятелност националния си интерес.

Двамата разясниха и дали е рисково да се прекъсне доставката на газ от страна на Русия.

„ Ако спорът се разрасне, фактически може доставките на газ да бъдат наранени. Русия обаче няма интерес да ги спира”, сподели Тодоров.

„ Първото нещо, което Русия ще направи, е да врътне крана на тръбата през Украйна. С това ще се опита да принуди Европа и Америка да отворят „ Северен поток 2””, твърди Гяуров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР