Журналистът и бивш депутат от БСП Александър Симов В началото

...
Журналистът и бивш депутат от БСП Александър Симов В началото
Коментари Харесай

ОТ МРЕЖАТА: Ротационен премиер? Това да не ви е спалня на палава депутатка от ПП?

Журналистът и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Александър Симов

В началото си помислих, че това е от уеб страницата " Неновините ". После видях, че е от " Капитал " (да, знам, знам, " Неновините " са по-достоверни).

Обърнете внимание - ротационен министър председател.

Това да не ви е спалня на палава депутатка от Политическа партия бе, че да има непрекъсната ротация:)))) Ротационна идиотщина

Евгени Петров

Правителство на споделеното съмнение...

Георги Драганов

Да си поговорим за Ливан и ротациите.

В Ливан са в доста забавна обстановка от доста време. Заради големите религиозни и етнически разлики, в страната са на тръни от последната революция. Разделението е - президент от едните, министър председател от другите и по този начин надолу.

Разделението в страната е до най-малките неща. В страната има три разнообразни часови зони, като постоянно те са разнообразни в прилежащи квартали.

Защо би трябвало да действаме и ние по този начин и да слизаме към сходни неефективни опити? Нито една естествена, работеща страна не си сменя премиера и ръководителя на Народното събрание през 3 месеца - това е нищо друго, с изключение на полуда.

Георги Кадиев

Правителство на ротационен принцип имаше в Израел през 2020, когато водачите на десните и левите Нетаняху и Ганц се договориха всеки да е министър председател по 18 месеца.

Нетаняху изкара неговите, след това не съумяха да одобряват бюджет за 2021 и отидоха на предварителни избори.

Ганц по този начин и в никакъв случай не стана министър председател, а на изборите партията му взе едвам 8 места в 120-членния парламент.

Нетаняху изяде Ганц.

Ротационно държавно управление е доста бърз метод ГЕРБ да изяде ПП-ДБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР