Журналистът Христо Грозев е наел адвокат в Русия, но той

...
Журналистът Христо Грозев е наел адвокат в Русия, но той
Коментари Харесай

Христо Грозев е наел адвокат, който още не може да разбере защо Русия го издирва

Журналистът Христо Грозев е наел юрист в Русия, само че той още не може да се добере до информация за това за какво Москва го разгласи за интернационално търсене. „ С неспокойствие очаквам да схвана в какво съм упрекнат “, разгласи той пред Би Ти Ви. Каза, че към този момент единствената информация по въпроса е била оповестена в „ Риа новости “, като изданието се базира на свои източници и съгласно него става дума за нарушаване на закона за подправените вести. „ Ако е по този начин, това е необикновено, тъй като този закон би трябвало да работи на територията на Русия. Но може да се измисли да ме залепят към друго следствие “, позволи той.

Грозев уточни, че е допустимо да е търсен поради следствие по случай отпреди месеци, в което е съобщил, че украинските секрети служби са се договаряли с съветски офицери, които да се предадат дружно със самолетите си. Напомни, че Украйна има закон, признат след началото на съветската инвазия, който позволява това.

Посочи, че съветските управляващи са не толкоз фрустрирани от активността на „ Белингкат “ поради това, че разкрива незаконни проекти, а че „ на практика се подиграхме с тяхната нереалност за страшност, тъй като показахме лицата на тези нарушители, които оставят големи следи зад себе си “, разяснява журналистът.

Обясни, че приема за по-безопасно за себе си да остане да живее в Австрия, където му е препоръчана денонощна защита и че в България би било рисково освен поради държанието и настройките на управляващите, само че и тъй като има доста инфилтрирани от Русия сътрудници, които живеят като мигранти в България. „ Обективно е рисково за мен там, Австрия ми предлага денонощна отбрана и аз ще се възползвам от това “, уточни той.

Оценява като по-голям риск за живота си не държанието на формалните съветски управляващи, а съществуването на неофициални групи паравоенни организации като „ Вагнер “, които по думите му с огромно наслаждение ще извършат нещо, което в техните очи е подарък за Кремъл.

Руската военизирана машина съгласно него е хибридна и не можеш да си сигурен, че само с указания от Путин ще бъде осъществено нападение.

Грозев добави, че такива формирования в битката си да потвърдят, че те са по-ефикасни от формалните служби и управляващи, биха могли да извършат разнообразни закононарушения.

Източник: Дневник
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР