Журналистът Григор Лилов изригна с убийствен коментар по повод увеличаването

...
Журналистът Григор Лилов изригна с убийствен коментар по повод увеличаването
Коментари Харесай

Григор Лилов изригна във фейсбук: От 560 лева минимална заплата, за вас остават само 435, а правителството прибира...

Журналистът Григор Лилов изригна с смъртоносен коментар във връзка увеличението на минималната заплата в България. В него Лилов показва персонално мнение, тъй като държавното управление е направило това и какви изгоди ще извлече.

Ето какво написа Лилов в персоналния си профил във фейсбук:

" МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ОТ 560 ЛВ.= 434.55 ЛВ. ЧИСТИ
*** Вдигат я, с цел да посъберат някой лев за заплащане на пенсиите 
*** 15,6 хиляди души взимат с пъти и пъти повече, в сравнение с взимат общо 53.4% от всички работещи у нас.

От 1 януари минималната заплата става 560 лева. 
Това значи чисти 434,55 лева за оня, който я получава. 
Означава и разход от 665,95 лева за работодателя. Защото той също заплаща част от вноските за другите фондове - пенсионен, здравен, за безработица и така нататък Сумата за тях, излязла от джоба му за вашите осигуровки, е 105.95 лева. 
Т.е. до служащия или служителя доближават единствено 65% от парите, които са заделени за труда му. Държавата прибира над една трета - 35% от тях. 
35% данъчно-осигурителна тежест върху минималната заплата е непомерна големина. За ваше сведение - при тези 434,55 лева минимална работна заплата линията за беднотия, оповестена от държавното управление, е 321 лева

У нас на минимална работна заплата са най-малко 403 000 души (реално минимална, без да има доплащане на ръка) - главно в хотелиерството, ресторантьорството, поддържането на чистотата)
Иначе у нас публично на минимална работна заплата (510 лева за 2017) се водят 1 650 000 души. Т.е. всеки втори работещ - тези хора са 53.4% от всички заети.

**** Според мен държавното управление я подвига, тъй като по този начин ще събере повече пари от осигуровки, с цел да кърпи дефицитите в обществените фондове. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР