Журналистът Емилия Милчева с коментар в социалните мрежи за предстоящото

...
Журналистът Емилия Милчева с коментар в социалните мрежи за предстоящото
Коментари Харесай

Милчева: Овце сме! Разбира се, че телекомите законно увеличават таксите

Журналистът Емилия Милчева с коментар в обществените мрежи за идното нарастване на услугите от мобилните оператори. Според нея това, което вършат телекомите, е законно. Тя обаче се пита за какво КЗП имитира активност и няма никаква изгода за нас потребителите.

Овце сме. Телекомите ни изпращат коледни " честитки ", че ще усилят таксите ни - тъй като договорите им дават тази опция да го създадат едностранно. Договорите обаче не плануват опция за нас, като консуматори, също да можем да се откажем при сходно... индексиране от услугите на телекома. Вместо да ни защитят като консуматори, тази не-знам-за-какво-съществуваща Комисия за отбрана на потребителите (КЗП) взема решение да извърши инспекция на това, дето вършат телекомите.

Това е реплика на активност, прахуляк в очите - вижте ни, вършим нещо. Дренки! Нищо не правят. Разбира се, че това, което вършат телекомите, е законно - подписали сме тия контракти. Но ние би трябвало да имаме право да се откажем на момента от подобен контракт, а не да плащаме три такси. Трябва да е елементарно да се откажем от услуга на мобилен оператор, а не да ни вършат всевъзможни номера. Но както си трае за таксите на банките - щото банките не влизат в обсега на Комисията за отбрана на потребителите, по този начин си трае и за нашите права като ползватели на услуги на мобилните оператори.

В този си тип КЗП не е от никаква изгода на нас като консуматори. Законът би трябвало да се осъвремени, в случай че има смисъл от съществуването й. Иначе да, прави работа на български производители на птиче месо и яйца, когато оказва помощ на БАБХ да открие салмонела или нещо кофти във импорт на такива артикули.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР