Журналистът Джамал Хашоги е бил удушен малко след влизането му

...
Журналистът Джамал Хашоги е бил удушен малко след влизането му
Коментари Харесай

Анадолската агенция: Джамал Хашоги е бил удушен, а тялото му - разчленено

Журналистът Джамал Хашоги е бил удушен малко след влизането му в постройката на Генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул . Това съобщи турската държавна осведомителна организация Anadolu Agency, разкривайки повече детайлности към знаковото ликвидиране на Хашоги, което докара до съществено геополитическо напрежение.
По данни на прокуратурата на Истанбул малко след убийството тялото на саудитеца е било разчленено, след което обособените части от него са били унищожени , отбелязва Anadolu Agency, представена от " Фокус ".
По-рано саудитският принц Мохамед бин Салман даде обещание да накаже всички „ престъпници”, отговорни за убийството на Хашоги, до момента в който Турция прикани за бързо следствие на действието. Говорейки на бизнес конгрес в Рияд, принц Салман съобщи: „ Престъплението беше мъчително за всички нас, саудитците и в никакъв случай няма да има раздор в връзките ни с Турция ".
Междувременно Съединените американски щати обмислят спомагателни ограничения срещу лицата, забъркани в убийството на саудитския публицист. Това съобщи заместник-говорителят на Държавния департамент Робърт Паладино по време на брифинг пред кореспонденти. Досега Съединени американски щати блокираха единствено визите на съответните обвинени.
напомня, че Джамал Хашоги, сътрудник на американското издание The Washington Post, изчезна на 2 октомври, откакто влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, с цел да получи нужните документи, с цел да се ожени за годеницата си – турска гражданка. Седмици наред Рияд отхвърляше да знае нещо за ориста му.
Хашоги емигрира в Съединените щати през 2017 година, с цел да избегне арест в родината си. Журналистът намерено подлагаше на критика някои от политиките на престолонаследника принц Мохамед бин Салман и изключително намесата на Рияд в Йемен.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР