Журналист от Евронюз“ зададе въпроси на английски и Кирил Петков

...
Журналист от Евронюз“ зададе въпроси на английски и Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков: 650 милиона даваме на превозвачите тази седмица

Журналист от „ Евронюз “ зададе въпроси на британски и Кирил Петков и Асен Василев дадоха отговор също на британски без превод на български. Макар че конференцията от 27-ми април  2022 година беше в България, а те са български политици. Затова Беновска шеговито попита на британски „ And another very important question from Bulgaria! “ (и още един доста значим въпрос от България). Асен Василев схвана иронията и отговори по този начин:

Асен Василев: Може и на български

Илиана Беновска: Днес хиляди камиони окупираха София, Варна, Пловдив, други градове! Също и автобуси! Никой от вас не слезе да им обърне никакво внимание. Не се ли интересувате какво се случва в тази страна?

Кирил Петков: Напротив! Аз имах пряк диалог с част от протестиращите. И се уговорихме за сряда. Те са поканени в Министерски съвет, където ще бъдат поканени и министър Караджов и министър Василев, да обсъдим всичките тематики! Това, което не знаеха част от тях в полза на истината, че заплащанията от 650 милиона ще се случат през тази седмица. Защото те не знаеха, че лишава време от решението в Народното събрание до самото заплащане. Другите тези ще ги дискутираме в сряда. Така че няма го този миг – българска протестираща група, на която да не сме обърнали внимание с непосредствено виждане.

Илиана Беновска: Но това не бяха пътищарите, а превозвачите! В случая камионите желаят бензин!

Асен Василев: Не, камионите желаят да не заплащат ТОЛ – такси! Ще заплащат!

Илиана Беновска: И биодобавка!

Кирил Петков: И другото, което те желаят, пътят на „ Витиня “ да бъде изменен. Доколкото знам през вчерашния ден отново имаше злополука там. Така че тази част от техния проблем към този момент се взема решение!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР