Журналист на Ройтерс, убит при удари близо до израелско-ливанската граница,

...
Журналист на Ройтерс, убит при удари близо до израелско-ливанската граница,
Коментари Харесай

Журналистите на Ройтерс, Ал Джазира, „набелязани“ в стачка в Ливан: Пресгрупа

Журналист на Ройтерс, погубен при удари покрай израелско-ливанската граница, беше съзнателно нападнат дружно с шестима други медийни чиновници, ранени при офанзивите, Репортери без граници ( RSF) сподели.

Видеожурналистът Исам Абдала, на 37 години, беше погубен в Южен Ливан на 13 октомври, до момента в който отразява борбите сред израелската войска и ливанската въоръжена формация Хизбула.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Възпрепятстването на помощта за Газа може да бъде закононарушение под юрисдикцията на МНС, споделя прокурор Байдън разисква „ ускорение “ на помощта за Газа в диалози с Нетаняху, ел-Сиси Пропалестинска навалица щурмува съветския Дагестан, с цел да стачкува полет от Израел The Take: сухопътната война на Израел против Газа стартира завършек на списъка

Други шестима публицисти, в това число операторът на Ал Джазира Ели Бракхия и репортерът Кармен Джоухадар, бяха ранени при двете въздушни офанзиви, които удариха село Алма ал-Шааб в бърза поредност.

„ Два удара на едно и също място за толкоз къс интервал от време (малко над 30 секунди), от една и съща посока, ясно демонстрират тъкмо ориентиране “, сподели RSF в неделя, цитирайки предварителните резултати от следствие, основано на видео фрагменти и балистичен разбор.

„ Малко евентуално е публицистите да са били сбъркани с бойци, изключително откакто не се криеха: с цел да имат ясно поле на видимост, те бяха навън повече от час, на върха на рид. Те са били с каски и бронирани жилетки с надпис „ преса “. Тяхната кола също беше разпозната като „ преса “ с помощта на маркировка на покрива, съгласно очевидци. “

Въпреки че RSF не приписва директно отговорност на Израел, организацията за отбрана на свободата на печата сподели, че публицисти са видели израелски военни хеликоптери наоколо до мястото на случая и ударите са пристигнали „ от посоката на израелската граница “.

Медийната мрежа на Ал Джазира упрекна израелските военни в съзнателно ориентиране към публицистите, с цел да накарат медиите да млъкнат, осъждайки офанзивите като част от модел на „ повтарящи се зверства “ против публицисти.

Израелската войска не отговори незабавно на искане за коментар.

Израелската войска не е признала отговорността за ударите, само че представител сподели по-рано, че чиновниците „ доста съжаляват “ за гибелта на Абдала и „ преглеждат това “.

Миналата седмица брачната половинка, синът, дъщерята и внукът на Ваел Дадух, началник на бюрото на Al Jazeera Arabic в Газа, бяха убити при израелски въздушен удар против бежанския лагер Нусейрат в централната част на Газа.

Медийната мрежа на Ал Джазира съобщи в изказване, че осъжда „ безразборното ориентиране и убийството на почтени цивилни в Газа, което докара до загубата на фамилията на Ваел Ал-Дахдух и безчет други “.

Израелски публични лица по-рано тази година се извиниха за убийството на журналистката на Al Jazeera Shireen Abu Akleh, откакто признаха, че има „ огромна възможност “ тя да е била изумена от патрон на израелски боец. Израел отхвърли да повдигне обвинявания против което и да е лице за гибелта на ветерана палестинско-американски кореспондент.

Поне 34 палестински публицисти са били убити при израелски въздушни офанзиви след офанзивите на Хамас против Израел на 7 октомври, съгласно здравното министерство в ръководената от Хамас Ивица Газа.

Поне четирима израелски публицисти са били убити и един пенсиониран публицист е хванат при изненадващата офанзива на Хамас против общности в Южен Израел, съгласно Международната федерация на публицистите.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР