Журналист на БиБиСи, на когото е платена само малка част

...
Журналист на БиБиСи, на когото е платена само малка част
Коментари Харесай

Британска журналистка осъди БиБиСи за ниска заплата по полова дискриминация

Журналист на БиБиСи , на който е платена единствено дребна част от заплатата , получавана от сътрудник от мъжки пол , който прави сходна работа , завоюва дело за полова дискриминация против английската телевизия, оповестява АП.

Съдът реши, че Самира Ахмед е трябвало да получи сходен на хонорара на Джеръми Вайн . И двамата публицисти показват стратегии, които се занимават с мнения от публиката и недоволства.

На Ахмед са платени 465 паунда за епизод на Newswatch по BBC News Channel, до момента в който Вайн получава 3000 паунда за всеки епизод на Points of View по BBC One.

Съдиите разясняват, че работата е " същата или в случай че не една и съща, доста сходна " и БиБиСи не съумява да потвърди, че разликата в заплащането е " заради веществен фактор, който не включва подлагането на ищеца на дискриминация по пол ".

Ахмед разяснява след решението, че чака с неспокойствие " да споделя истории, а не смата тя да е такава ". " Никоя жена не желае да подхваща дейности против личния си шеф . Обичам да работя за BBC. Радвам се, че всичко е решено. "

БиБиСи разяснява, че се ангажират с еднообразно възнаграждение, само че " постоянно сме вярвали, че заплатата на Самира и Джеръми Вайн не се дефинира от техния пол . Водещите (жени и мъже) постоянно са били платени повече в Points of View, в сравнение с в Newswatch. "

" Ще би трябвало да обмислим деликатно това решение ", разяснява компанията.

Публично финансираната БиБиСи се бори за унищожаване на разликата в заплащането на дамите и мъжете , която бе сериозна през 2017 година, когато операторът беше заставен д а разгласява лист на чиновниците , които печелят 150 000 паунда или повече годишно . Две трети от тези в листата бяха мъже .
 Швейцарките излизат на всеобщи демонстрации с искане за равно възнаграждение
Швейцарките излизат на всеобщи демонстрации с искане за равно възнаграждение

Организаторите приканват дамите, които не могат да си вземат целия ден, да изоставен работните места в 15,24 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР