Журналист беше в неизвестност в продължение на дни, през което

...
Журналист беше в неизвестност в продължение на дни, през което
Коментари Харесай

Възраждане: Сигурност и спокойствие за всеки – поредната лъжа на управляващата шайка

Журналист беше в неопределеност в продължение на дни, през което време, го държаха в плен, до момента в който не се откаже от свое следствие, грабежите, циганските издевателства и телефонните измами са всекидневие, а въоръжен и рисков палач продължава да броди из страната към този момент втора седмица. Това е една оскъдна част от записаните престъпни действия, случили се в европейска България, единствено от началото на месеца, пишат в публично послание от " Възраждане ".

От години новинарските излъчвания у нас стартират с показване на данни за осъществени престъпни закононарушения – грабежи, изнасилвания, убийства, измами. И също по този начин, от години властта ни твърди, че се бори с престъпността и напълно скоро ще й счупи гръбнака. Преди повече от 10 години настоящия министър-председател Бойко Борисов, който тогава бе в ролята на основен секретар на Министерство на вътрешните работи, даваше обещания, по какъв начин ще трансформира България в сигурна страна. Десетилетия наред ръководителя на ръководещата сега ВМРО-БНД - Красимир Каракачанов, в този момент заемащ и поста заместител министър-председател по публичния ред и сигурността, се заканваше на престъпния контингент и циганските банди, обещаваше ред, успокоение и полицейско наличие във всяко село.

И хората имаха вяра. Тези, които се довериха на ГЕРБ, даже поставяха фотографията на Борисов на видно място вкъщи, а почитателите на възпълната „ челник “ го следваха като зомбирани по митинги и факелни шествия. Години наред едните ни обещаваха, че техния лидер, който идва от структурите на Министерство на вътрешните работи, има куража и познанията за справяне с казуса, а другите се заканваха с пяна на устата, че щом влязат във властта ще работят безпощадно и с обсег.

Оказа се, че ни лъжат. Точно през миналите 10 години, през които ни ръководят ГЕРБ, подкрепяни очевидно или не от именуващите се „ патриоти “, България бе превърната в най-престъпната и криминализирана страна в Европейския съюз. Ежегодно в отчетите на европейските институции се показва, че страната ни е превзета от престъпността, а бюлетините на Министерство на вътрешните работи за осъществените закононарушения стават все по-дълги и по-дълги. Възрастовата граница на извършващите престъпни закононарушения пада непрекъснато и към този момент даже не ни прави усещане, когато чуем за следващия обир от малолетни. Мутрите от 90-те години на предишния век се завърнаха, а позабравените им „ бизнес способи “ се трансфораха в естествена процедура. Фразата „ Господ да ни пази “ към този момент е измежду най-използваните от българските жители, когато излизат вечер по улиците или оставят домовете си празни, отивайки на работа. Възрастните хора в селата, заспиват със боязън, молейки се на Бога да не станат следващата жертва на циганските банди, а роднините им, които в множеството случаи са в чужбина, изпадат в суматоха всякога, когато чуят по новините за осъществени похищения в родния им край, тъй като потърпевшите може да са техните родители.

Според ръководещите ни наглеци от ГЕРБ и Обединени патриоти, посочените нагоре образци от нашето всекидневие са подправени вести и заиграване със страховете на хората.

Ако би трябвало да приказваме за подправени вести обаче, такива са точно предизборните обещания на „ патриотичните” мошеници. Две години, след началото на тяхното ръководство, освен, че няма служител на реда във всяко село, а недокомплекта в редиците на Министерство на вътрешните работи се усилва всяка година. Както измежду униформеният състав, по този начин и измежду дознателския уред.

Днес лъжите и подправените вести, създавани от ръководещата ни коалиция сред ГЕРБ и Обединени патриоти не престават да ни заливат. Можем да кажем даже, че актуалната предизборна акция е измежду любимците за наградата „ Най-лъжлива акция на прехода “. Леви, десни, центристи и „ националисти”, с цялата конвенционалност на тези понятия, ни изясняват с жар в очите, по какъв начин ще се борят за българския народен интерес в Брюксел. Сред най-често срещаните обещания не престават да бъдат привличането на вложения и даряване на заплатата за обективни и хуманни дела. Борбата с битовата престъпност и оправянето с корупцията по високите етажи на властта, също се вадят всекидневно от кошницата с обещания. Всички заедно показват възмущението си от неналичието на сигурност в страната и с пяна на уста ни твърдят, че ще дадат публичност на казуса от парламентарната естрада в Брюксел и ще намерят верните решения.

Фабриката за илюзии, както бе споделил един политик от близкото минало, обаче към този момент затвори. Обещанията за благополучие и сигурност, които ни се дават всекидневно от окопалата се във властта партийна клика, към този момент не галят ушите на гласоподавателите, а в противен случай – отвращават ги. Българите престанаха да имат вяра на политиците на прехода и търсят не просто нови лица, а такива, които фактически отстояват своите позиции и държат на думата си.

Истината е, че единствено внезапно завишаване на наказванията и коренна смяна във философията на наказателния развой, ще доведат до триумф в битката с битовата престъпност и циганската престъпност. По-високи санкции, премахването на съкратеното правосъдно разследване и формулировката „ незначителен случай” и най-много – подготвеност и професионализъм при ръководството на системата на вътрешните работи. Нещо, на което в този момент ръководещите не са способни, и с което ще би трябвало да се заемем ние от Възраждане. Защото, както е добре известно:

Само ние можем!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР