Журито осъди „суверенния гражданин“ на Кънектикът, който обезглави съквартиранта на шампиона по бридж със самурайски меч

...
Мъж от Кънектикът беше осъден за обезглавяване на свой съквартирант
Коментари Харесай

Мъж от Кънектикът беше осъден за обезглавяване на свой съквартирант със самурайски меч заради спор за наем, казаха прокурорите.

A съдебните заседатели в петък признаха Джери Томпсън за виновен в убийството на Виктор Кинг, се казва в прессъобщение на щатската прокуратура в Хартфорд.

45-годишният Томпсън уволни назначения от съда адвокат и се представляваше сам в убийството на 64-годишния Кинг .. Той не разпитваше свидетели, изведени от държавата, и говореше малко.

Томпсън подаде само ръкописен правен документ, озаглавен „Суверенен имунитет“, който спира Върховния съд на Кънектикът „НЯМА юрисдикция върху личността на Джери Томпсън“, съобщава Hartford Courant.

Кинг се опитваше да накара Томпсън да бъде изгонен заради неплащане на наема си, според съобщението на държавния прокурор.

< /p>

На 25 юли 2020 г. Кинг подаде жалба до линията за подаване на съвет на полицейското управление на Хартфорд, съобщавайки, че Томпсън го заплашва да го убие със самурайски меч и че възнамерява да подаде жалба лично в централата на управлението . Няколко часа по-късно той се обади на 911, съобщавайки, че Томпсън го заплашва.

Записи от камери за наблюдение пред апартамента на двамата на Asylum Avenue показват, че Томпсън паркира джипа си и тръгва към входната врата в 13:42 часа. с "дълъг мършав бял предмет" в ръцете си, според клетвена декларация за арест, получена от Courant. Около 20 минути по-късно, според съобщението на държавния прокурор, кадрите показват, че Томпсън се връща в джипа с различни дрехи.

Няколко дни по-късно, след като съседи и приятели се свързаха с полицията, полицията в Хартфорд намери обезглавеното тяло на Кинг под одеяла в кухнята му с „две сериозни наранявания на [задната част] на врата му, които доведоха до обезглавяване“. Той е имал "тежка травма" на ръцете, гърдите, рамото и врата, каза полицията.

Детективите от Хартфорд по-късно извадиха меч в самурайски стил, съответстващ на раните на Кинг от река на около 10 мили северно от местопрестъплението в парка на река Фармингтън в Блумфийлд, пише щатската прокуратура.

Полицията е открила Томпсън чрез проследяване на мобилния му телефон, съобщи Courant. Когато бил арестуван, Томпсън не казал нищо, но подал ръкописна бележка, в която се казвало, че „хартия в жабката е всичко, от което се нуждаете“, според клетвена декларация при ареста. В тази бележка се посочва, че Томпсън се смята за „суверенен гражданин“, за когото „правителствените закони или процедури“ не се прилагат.

Съгласно съобщението, присъдата на Томпсън е насрочена за 11 октомври.

Кинг беше един от най-добрите играчи на бридж в страната, като спечели титлата Grand Life Master и спечели национален шампионат за Съединените щати през 2016 г., според неговия некролог. След като завършва със степен по социология в Мидълбъри Колидж, той работи в Travellers Insurance повече от 20 години, преди да се пенсионира през 2018 г. Той се справяше отлично с игрите на карти и настолни игри — особено Scrabble и Acquire — и беше завършен спортист в скуош, футбол, голф и футбол .

„Той беше едно от добрите момчета“, каза братовчедът на Кинг, Джим Банкс, пред Hartford Courant. „Този, който никога няма да нарани душа. Такъв, който винаги ще протегне ръка и ще помогне на другите. Той беше приятен, колкото може да бъде. Винаги изглеждаше щастлив. Беше просто удоволствие да бъдеш наоколо.“

Sky Томпсън, сестрата на осъдения убиец, написа писмо до държавния прокурор на Хартфорд, подкрепяйки законопроекта на щатското събрание „Право на адвокат“, който беше подписан през 2021 г. и дава на някои наематели с ниски доходи адвокат, осигурен от държавата, ако са изправени пред изгонване или загуба на жилищната им субсидия.

„Брат ми беше психично болен и през целия си живот се бори с последствията от това, че е психически крехък в безмилостно общество“, пише тя. „Пресечната точка между раса, лишаване от свобода, психични заболявания и материалистично общество, в което липсват смислени мрежи за социална сигурност за маргинализирани и борещи се граждани, беше осъдена от мнозина поради предвидимото насилие, което толкова често избухва от сливането на такива ... сили.“< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР