Журито на 11-ти Международен фестивал на NETA от 21.05.2023 г.с

...
Журито на 11-ти Международен фестивал на NETA от 21.05.2023 г.с
Коментари Харесай

Директорът на Врачанския театър получи голямата награда на NETA Враца - 2023 г.

Журито на 11-ти Международен фестивал на NETA от 21.05.2023 г.с ръководител – Драган Яковлевич - Сърбия и членове: Юрий Юшкевич - Украйна. След разискване, журито присъжда следните награди на интернационалния фестивал на NETA Враца 2023

За поетично - музикален пърформансна Димитър Христов Захариев за авторския му театър „ Поетичен лупинг ” по поемата на Т. С. Елиът.

За комедиен театрален тандеми гротескно създаване на функциите на Цинцо и Маринко на Румен Драганов и Петър Петров – Перо в спектакъла „ Сладка гибел ” от Мате Матишич.

За най – компактно приближаванедо логиката на психиката и характерностите на облиците на Иван Вирипаев на Игор Тодоров в спектакъла „ Пчелите ще умрат ” на Народен спектакъл „ Антон Панов ” – Струмица и ФКТ „ Ристо Шишков ” – Струмица, Северна Македония.

Награда за женска роляза необятен диапазон от актьорски средства при създаване на облика на Румяна Мерджанска за ролята на Нада Дудина в спектакъла „ Красавицата на дребния град ” от Мартин Макдона.

Награда за женска роляза точно и поредно построена роля с следена експресия на Камелия Лишковска за ролята и Мария Дудина в спектакъла „ Красавицата на дребния град ” от Мартин Макдона.

За психически надълбоко нюансирани ролии брилянтна партньорска игра на Катица Шубарич и Матеа Бублич за функциите им в спектакъла „ Възелът на Гидиън ” от Джона Адамс на спектакъл „ Форт Форно ” " Бале, Хърватия

" Специална наградасе присъжда на спектакъл „ Форт Форно ”- Бале, Хърватия за настояща интерпретация на тематиката за насилието в учебните заведения и отговорността на родителите и педагозите при построяването и възпитанието на младежите.

Награда за най-хубава режисураза високо художествено театрално майсторство във всички съставни елементи на спектакъла на Нико Горшич – Любляна, Словения за спектакъла „ Красавицата на дребния град ” от Мартин Макдона.

Награда за най-хубаво представлениеизразяващо и показващо трендовете за нов сценичен изказ на НЕТА на спектакъла „ Красавицата на дребния град ” от Мартин Макдона.

Голямата премия на НЕТАна името на „ Благой Стефановски ” за дълготраен живописен и учредителен принос и разпространение на фестивалите на Нова Европейска Театрална Мрежа в България и чужбина се присъжда на Анастас Попдимитров – шеф на Драматично – куклен спектакъл Враца и на фестивала.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР