Жури в състав Ваня Кастрева, началник РУО – София-град, Мария

...
Жури в състав Ваня Кастрева, началник РУО – София-град, Мария
Коментари Харесай

116 проекта, подадени от над 100 образователни институции от цяла България, ще оценява престижното жури в 6-тото издание на конкурса „Нестле за по-здрави деца“

Жури в състав Ваня Кастрева, шеф РУО – София-град, Мария Яровая, представител на  НСОРБ, Благовеста Борчева, специалист в МОН и Мария Тодорова, правист в Нестле България,   ще има нелеката задача да открои 10-те финалисти в тазигодишното издание на състезанието. Финалистите ще показват своите планове на 11 юли 2023 година на особено събитие, на което ще бъдат излъчени спечелилите.

6-тото следващо издание на състезанието „ Нестле за по-здрави деца “ се радва на още по-интензивен от нормалния интерес и  самодейно отношение от страна на просветителните институции и децата – над 14 000 деца се включиха програмата тази образователна година.

За първи път в конкуренцията за създаване на здравословни привички у децата се включиха и представители на частните учебни заведения, а броя на частните детски градини  е двойно по-голям по отношение на предходната година.

 116 плана, подадени от над 100 просветителни институции от цяла България, ще прави оценка влиятелното жури в 6-тото издание на състезанието „ Нестле за по-здрави деца “

„ Освен количествените измерения, за нас още по- значим е ентусиазмът на децата и техните преподаватели. Получили сме извънредно забавни и вдъхновяващи планове, като изключително ни радва обстоятелството, че  над 80% от всички участващи планове създават и четирите категории в конкурсната стратегия, които обгръщат най-важните аспекти на здравословния метод на живот – уравновесено хранене, хидратация и придвижване,  а най-новия ни модул  за  резистентен метод на живот  присъства в плановете на над 90% от участниците. Другата положителна наклонност е, че в огромна част от показаните планове са привлечени като участници и родителите, което оказва помощ усвоените в учебно заведение познания да се трансфорат в трайни привички за цялото семейство.  Знам, че на сътрудниците в журито ще им бъде доста мъчно да изберат финалистите, само че това е част от тръпката във всяко съревнование. Пожелавам им триумф! “ – разяснява Нели Ангелова, директор  „ Комуникации “ на Нестле за Югоизточен пазар.

   116 плана, подадени от над 100 просветителни институции от цяла България, ще прави оценка влиятелното жури в 6-тото издание на състезанието „ Нестле за по-здрави деца “

Неразделна част от състезанието е и представянето от страна на просветителните институции на съответен план за оползотворяване на средствата от паричната премия, предоставена от Нестле България на спечелилите. Повечето от участниците в тазигодишното съревнование биха вложили средствата  в възстановяване на материалната среда в учебните заведения и детските градини в посока на обезпечаване на повече и по-добри благоприятни условия за деен метод на живот на децата – спортни площадки, ремонт на физкултурни салони, закупуване на повече и по-модерни спортни уреди и принадлежности, с което просветителните институции целят  да продължат и усилят обсега и смисъла на програмата „ Нестле за по-здрави деца “ и отвън конкурсната стратегия.

 

Очаквайте още информация за 10-те финалисти от състезанието „ Нестле за по-здрави деца “ на 7-ми юли, 2023 година.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР