Jupiter, агрегатор на децентрализирани борси, издаде предупреждение за ново измамно

...
Jupiter, агрегатор на децентрализирани борси, издаде предупреждение за ново измамно
Коментари Харесай

Jupiter предупреждава потребителите за нова измама с крипто портфейл

Jupiter, агрегатор на децентрализирани тържища, издаде предизвестие за ново лъжливо приложение за браузър, ориентирано към потребителите на Solana.

Приложението, известно като „, се показва за инструмент за обзор на притежателите на меме токени, само че скрито краде средства от портфейлите на потребителите.

Според изследване на Jupiter, оповестено на 20 август, това злонамерено приложение, налично в Гугъл Chrome, е проектирано по този начин, че да заобикаля откриването. След като бъде конфигурирано, то манипулира транзакциите, с цел да пренасочи средства от портфейлите на потребителите, като в същото време наподобява законно.

Искането на приложението за обширни позволения, в това число достъп за „ “, е главен червен байрак, защото законните принадлежности нормално изискват единствено позволения за „ “. Въпреки това предизвестие доста консуматори са траяли да употребяват разширението, което е довело до откраднати средства.

От Jupiter потвърдиха, че главните DApps и портфейли на Solana не са компрометирани. Това изобретение идва след експлойта на стойност $1 милион в Cypher Protocol и обособен случай, при който над $100,000 бяха откраднати от Phantom Wallet по време на събитие за предварителна продажба.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР