Жребият за WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс ни предложи

...
Жребият за WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс ни предложи
Коментари Харесай

В мача на първия кръг при дамите: Кенин не остави шансове на бивша шампионка от Шлема

Жребият за WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс ни предложи повече от любопитен конфликт на старта в надпреварата, в който американски двубой между тях влязоха някогашните шампионки от Шлема - София Кенин и Слоун Стивънс, всяка от които все още се намира надалеч от най-хубавите си дни на корта. Въпреки това, в съревнованието им носителката на трофея от Аустрелиън Оупън 2020, която получи " уайлд кард " за присъединяване, бивайки ранкирана под номер 170 все още, изигра отличен мач и се наложи над сънародничката си за час и 22 минути на корта - 6:4 6:1. С триумфа си Кенин продължава напред към втория стадий в пустинния град, където ще има тежкото тестване да срещне шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

На старта на дуела някогашната носителка на трофея от US Open реализира прочут игрови превес, откакто непроменяемо намираше очертанията на корта при опитите си да нападна и положителното ѝ начало в конфликта беше ознаменувано с пробив. Отговорът на международната номер 170 обаче не закъсня и тя отреагира уместно с рибрейк, пристигнал след четири неточности на по-високоранкираната американка, преди след това сервиращите да открият дълготраен надзор над протичащото се. По този метод бяхме отведени до десетия гейм, когато Кенин увеличи качеството на ударите си и одобри извънредно нападателна позиция, навлизайки във вътрешността в корта, с което промененият образ в представянето ѝ даде претенции резултат и посредством късен пробив тя записа откриващия сет на сметката си.

Вдъхновената някогашна шампионка от Откритото състезание на Австралия играеше на върха на качествата си в първите минути от втората част, което ѝ разреши да направи привидно решаващата крачка по пътя към успеха, откакто тя проби дебютното подаване на сънародничката и се откъсна напред с удобен задатък. Оттам насетне Кенин имаше напълно думата на корта и не позволи преднината ѝ да бъде застрашена от изтриване, като даже съумя да я дублира, преди на личен сервис да подпечата триумфа си в американското дерби.

Dazzling under the lights ✨
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР