Жребият за основната схема на Sofia Open беше изтеглен, а

...
Жребият за основната схема на Sofia Open беше изтеглен, а
Коментари Харесай

Жребият на Sofia Open: Огромен шанс пред Кузманов; Лазаров срещу 2-кратен ATP финалист

Жребият за главната скица на Sofia Open беше изтеглен, а още във вторник ни следва да се пренасочим към екшъна в " Арена София " и да се насладим на играта на някои от най-големите звезди в международния тенис. Турнирът претърпя значително удари, защото редица от огромните декларирани имена се отдръпнаха в последния миг и в главната скица няма да има нито един предтавител на топ 20.

Все отново в нашата столица ще дойдат редица добре познати, измежду които са някогашния първенец Роберто Баутиста Агут, Адриан Манарино, Ян-Ленард Щруф, Мартон Фучович, както и двете огромни млади очаквания на спорта - Лоренцо Музети и Джак Дрейпър.

Именно двамата младоци могат да се сблъсъкат между тях още във втория кръг на шампионата, защото Дрейпър открива акцията си с мач против Максимилиан Мартерер и при възможна победа на 1/8-финалиста от US Open, то ще се срещне точно с поставения в схемата.

В тази четвъртина място откри и Димитър Кузманов, който има отлична опция да запише втората си победа в историята на шампионата, срещайки участващия с " уайлд кард " Джем Илкел (световен номер 258). Във втори кръг пък Кузманов ще се конфликта един всред осмия подложен Макс Пърсел (световен номер 43) и първенеца от Аустрелиън Оупън на двойки - Ринки Хиджиката (световен номер 80).

Другият най-високопоставен тенисист в горната половина е Ян-Ленард Щруф, чийто път до 1/2-финалите няма да бъде по никакъв начин елементарен, тъй като в неговия поток е непресттано прогресиращия Фабиан Марожан, а Роберто Баутиста Агут и Алексей Попирин ще се изправят един против различен още на старта, като това като че ли е гвоздеят на първия кръг.

Долната половина на схемата е предвождана от Адриан Манарино, който в никакъв случай не е пропущал издание на Sofia Open и несъмнено този път не може да се оплаче от своя чоп. Ветеранът ще почива на старта, а след това му следва конфликт с един всред клей експертите Роберто Карбайес Баена и Алберт Рамос-Виньолас, а Себастиан Офнер е първият подложен, с който може да се конфликта в шампионата.

Нас обаче най-вече ни интересува наличието на Алекс Лазаров в тази част от схемата, който се завръща след доста тежка травма и му следва да изиграе своя първи мач на сингъл от месец април насам. Алекс към този момент загатна, че е в отлична форма, откакто дружно с Александър Донски през предишния месец пречупиха мощната казахстанската двойка, която беше предвождана от Александър Бублик и донесоха скъп триумф на България в изгубения против Казахстан дуел за Купа " Дейвис ".

Схемата обаче не беше по никакъв начин благосклонна към Лазаров, който на старта ще премери сили с Павел Котов. Световният номер 82 неотдавна доближи до конфликта за трофея на шампионата в Стокохолм, където остана на две точки от това да надвие Гаел Монфис и през сезона може да се похвали с общо 2 ATP финала.

Нататък нещата няма да стават по-лесни за българина, тъй като във втори кръг би могъл да се сблъска с четвъртия подложен Себастиан Баез, чиято мощна форма го изведе до 3 ATP трофеи в хода на годината, а в тази четвъртина място откри и някогашния финалист - Мартон Фучович.

Пълен чоп за Sofia Open 2023:

Sofia ATP 250 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР