Жребият си е жребий. Няма значение срещу кого се изправяме,

...
Жребият си е жребий. Няма значение срещу кого се изправяме,
Коментари Харесай

Дамбраускас: Не мисля за мача с ЦСКА

" Жребият си е чоп. Няма значение против кого се изправяме ", разяснява идните мачове с ЦСКА треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас.

" Мисля единствено и само за Царско село. Слушайки отзвука, всички тимове ще желаят да завоюват Купата на България. Интересни мачове ни чакат. Аз в този момент обаче мисля единствено за Царско село. След това идва отмора, ще работим повече време с футболистите, които не са национали. Ще подобрим някои неща. С толкоз мачове на постоянно е мъчно да се работи по естествен метод. Победите идват една след друга, тъй че вървим по планувания път. Ще имаме мини-лагер в паузата, с по две тренировки дневно. Искам отново да играем както след лагера в Турция. Нито аз, нито Акрапович, имаме магическа пръчка. Всичко става с доста работа и огромна отдаденост “, разяснява Дамбраускас.

„ Дори преди мача с Локо (Пд) отново имахме проблем, тъй като Сисиньо не беше в групата и бяхме единствено с един бек - Икоко. Но имахме проект, който проработи. Не е изключение, че някой наш състезател отсъства. Отдавна сме и без Недялков. Липсата на Икоко в този момент нарушава проекта, само че имам над 20 играчи, сменяме схемата, ще сме подготвени и за мача с Царско село “, продължи експертът. „ Какво е положението на Кирил Десподов и Светослав Дяков? И двамата се усещат доста добре. И двамата ще бъдат в състава за мача в София “, призна литовецът.

„ В паузата главно ще работим върху най-важните неща, макар успехите, които реализираме. Липсва ми стила ни на игра. Липсва ми футбола, който желая да изповядваме, липсва ми това, което показвахме в Турция. В последните мачове демонстрирахме екипен дух и мощни взаимовръзки. Трябва да подобрим стила, пресата, метода на изнасяне. Искам преобладаващ жанр, това на моменти ми липсва. Искаме и шампионата, и Купата ", сподели още експертът.

„ Повечето тимове в България играят отбранително. Царско село първо гледа да вкара гол и по-късно да търси сухата мрежа. Аз се удивлявам на този метод на игра, на треньора на Царско село (б.р. - Любослав Пенев). Той кара футболистите си да играят по този метод. 120 минути против Локо (Пд) записахме през седмицата, само че всички играчи са разполагаем “, добави той.

За край той разяснява и невероятния триумф на Динамо (Загреб). Както е известно, хърватите отстраниха Тотнъм след триумф с 3:0. „ Поздравления за Динамо. Всички сме гледали мача. Видяхме по какъв начин дребните тимове с дребен бюджет могат да играят самоуверено против огромните тимове от Запада. Единият тим искаше да играе. А другият лежеше на остарели лаври. Това, което сподели Динамо, е храброст и в последна сметка им донесе триумф. Ние желаеме да достигнем равнището им. Но дано не забравяме, че преди години Лудогорец беше на по-добро положение от тях, играеше в Шампионската лига и излизаше от групите на Лига Европа. Сега обаче би трябвало да гледаме действително на нещата. Нека забележим какви стъпки би трябвало да създадем. Смятам, че доста скоро Лудогорец го чака ярко бъдеще “, приключи Дамбраускас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР