Жребий в ЦИК определи подредбата за изборитеГЕРБ-СДС готови да съставят

...
Жребий в ЦИК определи подредбата за изборитеГЕРБ-СДС готови да съставят
Коментари Харесай

Партиите прозряха победа в номерата си в бюлетината

Жребий в ЦИК дефинира подредбата за изборите
ГЕРБ-СДС подготвени да сформират държавно управление, Българска социалистическа партия се видяха преди всичко

Ще вземат участие 14 партии и 7 обединения

Успех, водещ към победа на предварителните парламентарни избори на 2 април, по този начин част от политическите партии и обединения разясниха номерата в бюлетината, които им се паднаха след жребия в ЦИК през днешния ден. Във вота след два месеца ще вземат участие 14 партии и 7 обединения (виж таблицата).

С ангажимента, че не се занимават с нумерология, от ГЕРБ-СДС, които ще са под №2 в бюлетината, обявиха, че имат смелостта да са първи и да сформират държавно управление. “С нумерология не се занимаваме. Това е просто число. По-важното е тази ера на опити да завърши и републиката да бъде ръководена от хора с опит, експерти. Като приказвам за опит, мога да бъда доста съответен. От две години страната и обществото са жертва на поредност от несполучливи опити, проведени от лаборанти със съмнителна подготовка ”, разяснява жребия зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

“Имаме професионално направена стратегия с цели във всяка една сфера. Комплексен документ, а не набор от пожелания. Кой е първи и кой втори, постоянно има значение, даже разликата да е половин, един %, първият е първи ”, уточни още Дончев. Росен Желязков от своя страна добави, че ГЕРБ ще поддържа механизма за следствие на основния прокурор.
От ПП-ДБ споделиха, че се явяват обединени, с цел да завоюват и номер 12 ще им донесе първото място на изборите. Това ще е победа не за нас, а за една нова и съвременна България, съобщи Надежда Йорданова. По-късно от обединението допълниха, че към обединяването публично се причисляват партиите Български земеделски народен съюз и “Обединени земеделци ”.

След жребия Българска социалистическа партия бяха безапелационни, че №1, който им се падна, говорел самичък за себе си. “Няма потребност от нумерология, всичко е ясно ”, сподели секретарят на Изпълнителното бюро Борислав Гуцанов. Той напомни, че в последните парламенти Българска социалистическа партия са били единствената партия, която е съумяла да реализира и безплатните учебници до 12. клас, и повдигането на пенсиите и минималната работна заплата.

По думите на социалиста на предварителните парламентарни избори Българска социалистическа партия чака добър и сериозен резултат: “Такъв, какъвто подхожда на Българската социалистическа партия, тъй че да знаем по какъв начин да променим страната си ”, заключи той.

Движение за права и свободи отиват на избори с №13, като водачът Мустафа Карадайъ разяснява: “Ние не сме суеверни, ние сме вярващи. Вярваме в положителното и в справедливостта, които носят ред и правила. Вярваме в заедността и в държавността. С разсъдък и отговорност ще реализираме разговор в 49-ото Народно събрание, с цел да има устойчиво болшинство и постоянен кабинет ”.

“Вярваме на хората, които застават зад номера. Това е значимото, че през днешния ден шансът ни отреди Има Такъв Народ да влезе в предизборната акция с номер 4 ”, сподели Станислав Балабанов от “Има подобен народ ” след тегленето на жребия в ЦИК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР