JPMorgan Chase и Goldman Sachs планират да наградят своите инвестиционни

...
JPMorgan Chase и Goldman Sachs планират да наградят своите инвестиционни
Коментари Харесай

Уолстрийт споделя с банкерите си огромни печалби в ерата на Covid-19

JPMorgan Chase и Goldman Sachs възнамеряват да наградят своите капиталови банкери с огромни коледни бонуси нази година, след взрив в сключването на покупко-продажби по време на пандемията. Очаква се JPMorgan да усили бонусния си пул за капиталово банкиране с към 40%, до момента в който Goldman Sachs може да усили бонусите с до 50%, съгласно източници, представени от Reuters.

През 2021 година капиталовите банки генерираха обилни облаги заради рекордни равнища на интензивност на покупко-продажбите, парещ пазар на IPO и възходящи акции, защото ограниченията за стопански тласъци помогнаха на международните фондови пазари да доближат исторически върхове.
 Изследване: Инвеститорите на Wall Street в никакъв случай не са били по-склонни да поемат опасности
Изследване: Инвеститорите на Wall Street в никакъв случай не са били по-склонни да поемат опасности

Те всеобщо чакат растеж на инфлацията и на лихвите по облигациите

" Плащате за задържане, а освен за показване ", съобщи пред Bloomberg Ерик Добкин - ветеранът банкер, който прекара съвсем половин век в Goldman Sachs, преди да се пенсионира през 2016 година

" Тази година може да се наложи компаниите да заплащат повече, с цел да задържат хората, които най-вече желаят ", добавя банкерът.

Миналия месец основаната в Ню Йорк консултантска компания Johnson Associates съобщи, че Wall Street ще види най-голямото нарастване на
бонусите в миналото. И това е напълно в реда на нещата, поради натоварената и печеливша година.

Според информацията, тласъците в края на 2021 година, в това число парични
бонуси и награди за дялов капитал, ще бъдат доста по-високи спрямо предходната година, когато също бяха раздавани парични награди.
 Малко или доста са $1,9 трилиона? Ето настроенията на Wall Street
Малко или доста са $1,9 трилиона? Ето настроенията на Wall Street

Опасенията за са прегряване

Още при започване на тази година показателят на Wall Street, показващ, че вложителите са склонни на опасности, доближи стойност от съвсем 30 пункта, което е най-високата на индикатора в историята.

Единственият миг, в който индикаторът се е доближавал до тази точка, беше в края на 2017-а година. Тогава пазарите още веднъж бяха извънредно настроени към опасности, а единствената разлика сред оня интервал и през днешния ден е, че показателят VIX, измерващ волатилността на пазарите, тогава беше рекордно невисок, до момента в който през днешния ден точно той падна от пиковата си стойност.

Иначе, над 80% от финансовите експерти в Съединени американски щати предвиждат увеличение на инфлацията. Също по този начин, над 80 на 100 от тях плануват облагите на световните компании да набъбнат през идната календарна година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР