JPMorgan Chase е в процес на създаване на дигитален депозитен

...
JPMorgan Chase е в процес на създаване на дигитален депозитен
Коментари Харесай

J.P. Morgan Chase разработва базиран на блокчейн дигитален депозитен токен

JPMorgan Chase е в развой на основаване на цифров депозитен токен, основан на блокчейн, който има за цел да форсира трансграничните заплащания.

Според осведомен вътрешен източник най-голямата банка в Съединени американски щати, основана на активи, е основала главната инфраструктура, нужна за действието на този новаторски способ на заплащане. Все още обаче се чака окончателното утвърждение от регулаторните органи на Съединени американски щати.

Неразкритият източник допуска още, че откакто получи утвърждение, банката може да вкара токена за потребление от корпоративната си клиентела след по-малко от година.

За да предоставим подтекст, депозитният токен е прехвърлима цифрова валута, която значи взимане по депозит, държано към комерсиална банка. Поради естеството на транзакциите, които се правят в цифров блокчейн , обработката и сетълментът се правят на практика незабавно.

Говорител на JPMorgan акцентира:

От известно време финансовата промишленост на Уолстрийт изследва консолидираното на криптовалутите като основополагащ съставен елемент на заплащанията и транзакциите. След като JPMorgan поема водеща роля в изработването на този депозитен токен, основан на блокчейн, е допустимо и други огромни банки да стартират сходни начинания през идващите месеци. JPMorgan непроменяемо е в челните редици на напъните за внедряване на повече софтуерни достижения в банковите практики.

Понастоящем банката ръководи система, известна като JPM Coin, която беше показана през 2019 година Тази платформа разрешава на определени корпоративни клиенти на JPMorgan да трансферират долари и евро по другите си сметки в банката.

От основаването си до момента системата сполучливо е обработила транзакции на стойност почти $300 милиарда, както бе обявено от банката през миналото лято.

Източник: Bloomberg

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР