Жп надлезът на бул. “Патриарх Евтимий” над “Славянски”, който е

...
Жп надлезът на бул. “Патриарх Евтимий” над “Славянски”, който е
Коментари Харесай

Бойко Борисов открива жп надлеза в Стара Загора

Жп надлезът на бул. “Патриарх Евтимий” над “Славянски”, който е в ремонт от юни 2018 година, ще бъде открит в неделя, 3 февруари. За прерязването на лентата е поканен министър-председателят Бойко Борисов. След церемонията, планувана за 10:00 часа, ще бъде пуснато и придвижването по моста. Изпълнителят на дейностите по реконструкцията на оборудването съумя да завърши преди крайния период от 270 дни от началото на работата.
С отварянето на придвижването по жп надлеза и в сектора по бул. “Славянски” от “Братя Жекови” до северната граница на промишлената зона в южната част на града ще се облекчи достъпът сред централната градска част към изхода за автомагистрала “Тракия” в двете направления.
По време на реконструкцията изцяло е осъвременен жп надлезът, който към този момент ще е с четири ленти за придвижване, построени са и две кръгови кръстовища за връзка на “Патриарх Евтимий “ и „ Славянски “. Отводняването ще се реализира с колекторна система за моста, нова улична дъждовна канализация и шахти, сменени са уличната и тротоарната настилка.
Реконструкцията на жп надлеза е част от плана “Модернизация и развиване на резистентен градски превоз II фаза” и се осъществя с контракт за безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия “Региони в напредък 2014-2020”. По него би трябвало да се построи Система за ръководство на градския транспорт”, да се вкара автоматизирана система за таксуване и да се извърши рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусното хранилище. Общата стойност на плана е 14 727 612 лв., от които безвъзмездната помощ е 13 967 992, а личният принос - 759 619 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР