JP Morgan понижи прогнозата си за продажбите на смартфоните iPhone

...
JP Morgan понижи прогнозата си за продажбите на смартфоните iPhone
Коментари Харесай

Кризата с чипове ще влоши продажбите на Apple

JP Morgan намали прогнозата си за продажбите на смарт телефоните iPhone на Apple за основното празнично тримесечие, откакто световният дефицит на чипове и затварянето на фабрики в Азия застигнаха софтуерния колос, съобщи Ройтерс.

JP Morgan намали прогнозата си за приходите на Apple от продажбата на iPhone до 63 милиарда $ за първото тримесечие на фискалната 2022 година, което ще бъде спад от 4% в съпоставяне със същото тримесечие на миналата година

Миналата седмица Needham съобщи, че чака продажбите на iPhone 13 да доближат общо 80 млн. бройки през първото тримесечие и намали прогнозата си за празничното тримесечие с 10 млн. бройки, мотивирайки решението си с проблеми с веригата на доставките, в това число дефицита на чипове.

За четвъртото тримесечие JP Morgan чака продажби на 58 млн. бройки iPhone, които да донесат доходи от 46 милиарда $ на Apple.

По данни на Refinitiv IBES анализаторите чакат към 45 млн. бройки да бъдат продадени през последното тримесечие на календарната година и 79,4 млн. бройки през първото тримесечие на новата година.

Макар че с помощта на голямата си покупателна дарба и дълготрайните съглашения Apple се оправи по-добре от множеството компании с рецесията с доставките, проблемите се веригата на доставките и ограничаващите ограничения в страни като Виетнам през втората половина на годината затрудняват спазването на индустриалните периоди.

Миналата седмица Блумбърг заяви, че основаната в Калифорния компания евентуално ще понижи производството на iPhone 13 с 10 млн. бройки поради световния дефицит на чипове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР