JP Morgan обяви, че планира да въведе биометрични плащания за

...
JP Morgan обяви, че планира да въведе биометрични плащания за
Коментари Харесай

JP Morgan ще тества метод за плащане чрез разпознаване на длан или лице

JP Morgan разгласи, че възнамерява да вкара биометрични заплащания за определени търговци на дребно в Съединени американски щати.

Биометричното различаване набира все по-голяма известност. Смята се, че потреблението на биометрични принадлежности е най-сигурният способ за засвидетелствуване на транзакция. Според Goode Intelligence, се чака световните биометрични заплащания да доближат до 5,8 трилиона $ до 2026 година с до три милиарда консуматори.

Пилотно издание на бъдещата стратегия

Банката разгласи пилотното издание на новата си стратегия на 23 март. То включва различаване на длан и лице като способ за одобрение на транзакции в магазините. Процесът е елементарен – потребителят се записва, снима лицето/дланта си, удостоверява и заплаща. Потребителите би трябвало да се записват в магазина преди да могат да платят покупката си посредством сканиране на длан или лице.

Първоначално JP Morgan ще тества метода в определени физически магазини в Съединени американски щати. Ако всичко върви по проект, програмата ще разшири обсега си още повече през идната година.

Според банката, биометричното засвидетелствуване има за цел да улесни клиентите и да поддържа тяхната сигурност. Плащанията ще се правят персонално, ще става бързо и просто, без да е необходим персоналният смарт телефон на потребителя. Този способ на заплащане също ще помогне за поддържане на лоялността на клиентите.

„ Биометричните заплащания дават опция на нашите клиенти търговци да обезпечат по-добро преживяване за своите клиенти. Ние сме международна финансова институция и сме изцяло оборудвани да управляваме мощно предпазените точки за идентификация, които зареждат биометричното различаване. Еволюцията на потребителските технологии сътвориха нови упования за купувачите и търговците и те би трябвало да са подготвени да се приспособяват към всичко това “, споделя Жан-Марк Тиепонт, началник на отдела за бизнес тактика в JP Morgan Payments.

Според разнообразни отчети, това е пилотното издание от новия продуктов пакет на Commerce Solutions от JP Morgan Payments. Той е основан, с цел да помогне на търговците да се приспособяват към бързо навлизащите технологии.

След пробния интервал банката ще предложи услугата на търговците, с които работи в Съединени американски щати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР