Жозе Моуриньо си намери работа само две седмици след уволнението

...
Жозе Моуриньо си намери работа само две седмици след уволнението
Коментари Харесай

Жозе Моуриньо поема "Рома" от лятото

Жозе Моуриньо си откри работа единствено две седмици след уволнението от " Тотнъм ". От лятото португалският експерт ще застане отпред на " Рома ", разгласи италианският клуб на формалния си уебсайт.

Моуриньо ще размени сегашния ментор на " вълците " Пауло Фонсека, който напуща след края на сезона.
Снимка: Getty Images
" Развълнувани сме да приветстваме Жозе Моуриньо в фамилията на " Рома ". Той е огромен първенец, който е печелил трофеи на всякакво равнище. Привличането му е продължение на нашия дълготраен план, а с неговите лидерски качества и опит се целим в още по-амбициозни задания ", написаха от клуба.

L’ è lieta di annunciare che José Mourinho sarà il nuovo Responsabile Tecnico della Prima Squadra a partire dalla stagione 2021-22!
— AS Roma (@OfficialASRoma)

Договорът на Моуриньо ще бъде до края на сезон 2023/24.

58-годишният португалец ще стане четвъртият треньор на " Рома " за малко повече от две години. Неговият предходник Фонсека, който също е от Португалия, се задържа тъкмо две години на поста.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
В четвъртък " вълците " ще се изправят против " Манчестър Юнайтед " в реванш от полуфиналите в Лига Европа, който може да гледате онлайн по bTV Action от 22 ч. Първата среща приключи 6:2 за " алените дяволи ".

" Рома " ще бъде десетият клуб в кариерата на Моуриньо и втори в Италия. В интервала юни 2008 - май 2010 година той водеше " Интер ", с който завоюва пет трофея, в това число исторически требъл през 2010 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР