Жозе Моуриньо не изневери на добре познатия си стил и

...
Жозе Моуриньо не изневери на добре познатия си стил и
Коментари Харесай

Моуриньо: Някои треньори продават идея за някаква философия, но когато печелиш, това не ти е необходимо

Жозе Моуриньо не изневери на добре познатия си жанр и за следващ път направи мнения, които бяха възприети като заобиколен метод да “удари” по репутацията на мениджъри като Юрген Клоп и Маурисио Почетино.

Португалският експерт, който има трофеи в четири разнообразни страни в Европа, както и две Шампионски лиги отпред на Порто и Интер, дефинира концепцията за “изповядване на избрана философия” от клубовете като спорна и за следващ път разгласи, че не я схваща. Именно тук медиите на Острова съзряха известно “заяждане” с Клоп и Почетино, които от години получават позитивни мнения за представянето на своите отбори, само че все пак нямат нито един титли за няколко сезона отпред надлежно на Ливърпул и Тотнъм.

Jose Mourinho takes swipe at Mauricio Pochettino and Jurgen Klopp's 'philosophies' https://t.co/kPoern5nwa pic.twitter.com/5ccR5Z9hk5
— The Sun Football (@TheSunFootball) March 25, 2019
“Спечелил съм трофеи на всички места, където съм бил. Не мога да избягам от тази настройка. Някои треньори “продават” концепцията за философия, която изповядват, само че би трябвало да продаваш тази “философия”, когато печелиш. Ако не си спечелил нищо, тогава каква е задачата на всичко? Ако играеш толкоз добре, то тогава ще печелиш, тъй че не мога да схвана този конфликт в актуалния футбол”, съобщи Моуриньо.



Само три месеца, откакто бе освободен от Манчестър Юнайтед, той към този момент няма самообладание да се завърне във футбола и изрази вяра това да се случи през юни за началото на новия сезон.

“Искам да се завърна през лятото за началото на новия сезон. Знам тъкмо какво желая и за това към този момент отхвърлих няколко предложения. Нямам поради самите клубове, а видът работа и стилът, който изповядват. Знам какво желая и се надявам да го получа”, безапелационен бе португалеца, който за две години и половина отпред на “червените дяволи” завоюва Купата на лигата и Лига Европа, само че бе освободен през декември, откакто Ман Юнайтед записа най-слабия си старт от 26 сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР