Жоро Костов е един от хората зад мястото, което, точно

...
Жоро Костов е един от хората зад мястото, което, точно
Коментари Харесай

Влизат бръснар, татуист и барман в един… бизнес

Жоро Костов е един от хората зад мястото, което, тъкмо месец преди срещата ми с него, подминахме повърхностно с другари, след което направихме няколко крачки обратно, и влязохме с въпроса: “Трябва ли да имам мустак, с цел да изпия едно при вас? ”.

Prison Bound в София е локация, която няма по какъв начин да остави човек апатичен.

Тя събира на едно място бръснарница, студио за татуировки и бар. Създавана е с ясна идея, усет и забавни препратки в интериора.

Жоро наподобява на мястото и мястото наподобява на него.

Също по този начин наподобява и като човек, който има храброст да мине през обръч от огън, макар че не го е правил (май).

Срещаме се, с цел да си приказваме за огромните провокации на дребния бизнес; за това да правиш нещата, които в действителност обичаш и да не се огъваш пред трудностите; за значимостта да изминеш целия път - от нулата до върха, от първото до последното ходило - а от време на време и по няколко пъти. Партньор в плана са ни Vivacom.

Жоро е сбит и това му отива. Не хаби думи и време. Заради диалога ни и с цел да схвана по-добре духа на това, с което се занимава, слушах песента Prison Bound, на която е кръстено и мястото.

По стените в бара има фотоси на известни персони, които са били в пандиза, само че светът им е дал прошка. Една от тях се откроява изключително - същинските братя в историята на сериала Peaky Blinders - отново поради Жоро започнах да го виждам (Да, чака в този момент!).

Поводът за срещата ни е присъединяване на Жоро в



Как стигна до концепцията за бръснарница, студио за татуировки и бар на едно място?

Дълго време съм бил барман - първо в О!Шипка - сцена за авторска музика, и по-късно в Клуб Алкохол, което си остава най-важното място за мен. Брада нося откогато се помня, а неотдавна се занимавам професионално бръснарство. Следва да навляза в занаята на татуирането. И трите неща са ми пристрастеност. Иначе по специалност съм фотограф.

Идеята за Prison Bound е на седем години, само че отворихме преди две. Оказа се, че концепцията за бръснарница, студио за татуси и бар се е въртяла освен в моята, а и в главите на няколко другари. За следващ път се убедих, че животът праща благоприятни условия, които би трябвало да грабнеш, изключително когато обичаните ти неща са налице.

И по този начин, събрахме се и направихме бизнеса, с чието менажиране се занимавам аз.

Разкажи ни за провокациите на бизнеса, който съчетава 3 на пръв взор разнообразни неща.

В началото беше мъчно, тъй като отворихме заедо с Covid-19. Оттогава нищо не е същото - хората и разпоредбите са доста изменени.

В момента провокациите са свързани с изменящия се бизнес и с изискванията на страната - би трябвало да се приспособяваме непрекъснато. Истинската компликация обаче е постоянството - и от вътрешната страна, и извън. Отвън, тъй като поради пандемията отваряхме и затваряхме непрекъснато, а от вътрешната страна - тъй като екипът би трябвало да си сътвори темп и това лишава време.

Какви хора идват при вас?

Смея да настоявам, че към Prison Bound се образува мини общественост, която се припознава в мястото. В никакъв случай не става въпрос за хора, които наподобяват на нас - доста са шарени. Брадите и татусите са на мода и то за най-различни типажи.

Някои употребяват единствено едната услуга, само че има и такива, които идват за трите в един ден. Аз съм първият, който го направи. Преди да отворим, имах дълга коса и брада. В деня на отварянето Тошко, който познавам откогато беше на четири години, ме обръсна, след това ми направиха татуировка, и най-после седнах в бара и изпих едно уиски.

Имаме концепция да създадем “стена на славата ” със фотоси “преди ” и “след ” за тези, които употребяват трите услуги в един ден - като значими хора за нас.

Какво те стимулира да продължиш в този бизнес в тези комплицирани времена?

Мотивацията съм си аз самият - хвана ли нещо, не пущам. Не виждам смисъл да се занимавам с друго, тъй като тук намирам всичко, което ми е обичано.

Сега се изучавам да съм бръснар, ще изкарам и курс за татуси, а барманството ми е поминък от дълги години, още повече - първият ми бизнес беше бар във Варна.



Интериорът на Prison Bound е много винтидж, като от друга ера. Какво стои зад решенията в него?

Интериорът е ретро, само че инструментите, бръснарските столове и всичко останало, са с много комплицирана и съвременна технология.

Иначе не сме употребили интериорен дизайнер - всеки подробност тук е плод на нашето виждане за нещата. Сами ремонтирахме пода, заварихме решетките на бръснарницата, проектирахме бара.

Мястото е бивше заведение за бързо хранене и устройството му няма нищо общо с това, което виждате сега. Хубавото на такива места е, че се надграждат. Например клиентите оставят книги в библиотеката. Снимките пък сме ги подбирали ние и зад 99% от тях има идея. Музиката също е значима част от атмосферата и я сортираме.

Каква е ролята на технологиите в твоя бизнес?

Технологиите и опциите на интернет улесняват бизнеса ни и клиентите доста. Най-важното е, че имаме система за опазване на часове онлайн. Социалните мрежи пък ни дават опция да оставаме свързани с общността ни.

Какви полезности изповядаш в бизнеса?

В една част от заведенията съм минавал през всички позиции. Минавал съм целия път и знам какво е от едната и от другата страна. Това съгласно мен е значимо за всеки шеф - с цел да разбере потребностите зад всяка позиция. Гледам да се изучавам от всичко.

За работата ни като екип най-важно остава другарството, тъй като от него потегля бизнесът ни. Няма подчиненост - като едно семейство сме. Помагаме си във всеки миг - и в персонален, и в професионален проект.

Искаме да поддържаме по-нататък и хора в потребност. Имаме концепция да оказваме помощ на хора с дребни финансови благоприятни условия да наподобяват добре за изявлението си за работа, тъй като знаем какъв брой е значимо първото усещане.



Как услугите на Vivacom могат да са потребни за вашия бизнес, можете да ревизирате на. Независимо дали сте дребен или междинен, за вас има комбинирано пакетно решене за Телевизия, Интернет и Телефония, тъй че да спестете до 30%. Можете да получите интернет за отдалечени места, да ползвате облачни услуги, да управлявате автопарка си или да отбраните сигурността на данните си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР