Joop van Bilsen (ANEFO) , УикипедияЕдуард Морган Форстър е роден

...
Joop van Bilsen (ANEFO) , УикипедияЕдуард Морган Форстър е роден
Коментари Харесай

На днешната дата Едуард Mорган Форстър публикува своя смразяващ разказ „Машината спира

Joop van Bilsen (ANEFO), Уикипедия
Едуард Морган Форстър е роден на 1 януари 1879 година в Мерилеборн, Лондон, Англия, в фамилията на Едуард Форстър и Алис Уичело. Баща му умира, когато е на 2 години

Първият му разказ, „ И ангелите не смеят да пристъпят “, е оповестен през 1905 година Следват още няколко.

1 ноември 1909 година Едуард Mорган Форстър разгласява своя вцепеняващ роман „ Машината стопира “, разказващ за едно футуристично и информационно-ориентирано общество. Днес някои аспекти даже не са чак толкоз футуристични.

В него създателят приказва за нашите далечни потомци: те живеят в уединени килии в подземни градове и съвсем не излизат от тях. Глобалната Машина е онази, която се грижи за неща като храна, облекла и заслон. Затова пък могат в един единствено момент да открият ефирен контакт с който и да било човек на Земята, където и да се намира той.

„ Машината стопира “ излиза в ноемврийският брой на The Oxford and Cambridge Review. Произведението е над 12 хиляди думи. Често е наричано дълъг пай роман, различен път – разказ.

Форстър не е бил възприеман за фантазьор. Този негов роман обаче се появява тъкмо сред неговия трети и четвърти разказ, надлежно „ Стая с аспект “ (1908 г.) и „ Хауърдс Енд “ (1910).

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР