Жоао Соуса и Емил Руусувуори ще решат днес титлата на

...
Жоао Соуса и Емил Руусувуори ще решат днес титлата на
Коментари Харесай

Соуса и Руусувуори в сблъсък за трофея в Пуне

Жоао Соуса и Емил Руусувуори ще решат през днешния ден купата на шампионата от сериите ATP 250 в индийския град Пуне. Двубоят сред португалеца и финландеца стартира в 14:00 часа и ще бъде излъчен директно по MAX Sport 2.

Дотук в конкуренцията Соуса пречупи съпротивата на представителя на домакините Арюн Каде, италианеца Джанлука Магер, германеца Даниел Атмайер и Елиас Имер от Швеция, против който избави три мачбола. Единствено против Атмайер поставеният под номер 137 в ранкинга на ATP не загуби сет. В първия за годината шампионат от Големия шлем в Австралия, той победи трима квалификанти с цел да влезе в главната скица на шампионата, само че там бе сгазен от Яник Синер с 0:3.

Руусувуори от своя страна влиза в ролята на любимец. Той не е губил от португалския си противник до момента, а и дотук в конкуренцията бе надалеч по-убедителен. Единственото съществено тестване за финландеца бе в първата му среща в Пуне, когато игра нескончаем тайбрек във втория сет с Егор Герасимов. Тогава Руусувуори завоюва с 13:11.

След успеха над беларусина, №87 в ранглистата се оправи поредно с Вит Коприва, Иржи Весели и Камил Мржчак. И в трите срещи той не загуби сет, макар че против поляка още веднъж му се наложи да играе тайбрек, само че там бе повече от безапелационен - 7:0.

Към Гимараеш или Хелзинки ще потегли купата от индийския град,и кой ще прибави 250 точки в своя актив, ще разберем в ранния неделен следобяд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР