Жоан Лапорта официално ще встъпи в длъжност като президент на

...
Жоан Лапорта официално ще встъпи в длъжност като президент на
Коментари Харесай

Спасителят на Лапорта - един от най-богатите в Испания

Жоан Лапорта публично ще встъпи в служба като президент на " Барселона " довечера. С съществена заслуга това да се случи е един от най-богатите в Испания - Хосе Елиас. 44-годишният предприемач от Бадалона подсигурил 40 от нужните 125 млн. евро, които Лапорта трябваше да подава в Ла Лига, с цел да стартира втория си мандат на " Камп Ноу ", написа " Марка ".

Елиас е инженер, бизнесмен и основен изпълнителен шеф на " Аудакс Реноваблес " - енергийна компания, учредена през 2000 година Милиардерът обаче не може да стане част от борда на шефовете в каталунския клуб, защото не покрива условията. Причината: той е в " Барселона " от едвам година, а минимумът е пет.

Лапорта и Елиас се познават от към година. Последният е прочут със пристрастеността си към скъпите коли и хеликоптерите.

Въпреки че също не може да бъде част от борда, вицепрезидентът на " Аудакс " Едуард Ромеу ще има голямо въздействие върху политиката на клуба поради направената инвестиция.

Лапорта завоюва президентските избори в " Барселона " преди седмица. Той събра 54,28% от вота на имащите право на глас " сосиос ". За него гласоподаваха 30 184 души. На второ място бе Виктор Фонт с 29,99%, а трети се подреди Антони Фрейша с 8,58%.

За Лапорта това е завръщане отпред на " Барселона " малко повече от десетилетие след първия му мандат в каталунския гранд - в интервала 2003-2010 година Бизнесменът бе считан за любимец още преди изборите, защото почитателите имат вяра, че ще убеди футболната звезда и лице на клуба - Лионел Меси, да остане. В своята акция Лапорта акцентираше точно върху опциите си да задържи 6-кратния притежател на " Златната топка " на " Камп Ноу ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР