Жо-Вилфрид Цонга е един от най-добрите френски тенисисти. 35-годишният французин

...
Жо-Вилфрид Цонга е един от най-добрите френски тенисисти. 35-годишният французин
Коментари Харесай

Бивш номер 5 в света: Много хора смятаха, че имам потенциал за повече

Жо-Вилфрид Цонга е един от най-хубавите френски тенисисти. 35-годишният французин направи една доста добра кариера в международния тенис, само че и самият той признава, че краят е близо.

Сега Цонга се върна обратно във времето и показа своето мнение за постигнатото в тениса. Френският деец за първи път проби в топ 10 през 2008 година, а оттогава насам, завършваше непроменяемо измежду първите 15 в ранглистата на ATP.

Между 2008 и 2017 година Цонга не слезе по-надолу от 15-ото място в международната класация, той даже доближи до номер 5 в света, само че честите травми са една от главните аргументи за огромния му спад напоследък.

„ Всички хора имаме друг живот и всеки един от нас върви по своя път “, стартира французинът.

„ Много хора считат, че мога да стигна по-далеч от номер 5 в света, тъй като всички ми споделят, ти имаш голям капацитет. Аз обаче съм удовлетворен от нещата, които реализирах в кариерата си, започнах от едно малко село във Франция покрай Льоман, а съумях да пробия измежду най-хубавите. Прекрасно съзнавам обстоятелството, че към този момент съм на 35 и скоро тялото ми няма да издържи на интензивни натоварвания, усещам се добре сега, само че също по този начин чувствам, че краят е близо "

"Докато играя тенис и съм на корта, ще направя всичко допустимо да се боря и да се развличам, само че почтено казано ще бъде доста мъчно още веднъж да съм на високо равнище. Продължавам да работя всеки ден, упражнявам настойчиво, а като се връщам обратно във времето, самоуверено мога да кажа, че реализирах доста ".

"Ще дам за образец Роджър Федерер, гледал съм толкоз негови мачове по малкия екран, а по-късно успяхме да се срещнем на корта. Чувството да играеш против човек като Роджър е неописуемо, той е страховит състезател и аз постоянно ще му се удивлявам. Успях през дългогодишната си кариера да се срещна с всеки един от тримата огромни, Джокович, Федерер и Надал, като даже съумях и да победя някои от тях Изправих се против всички елитни тенисисти, против най-хубавите в този спорт и не мисля, че има защо да скърбя “, съобщи Цонга.

Автор: Делян Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР