Жо-Вилфред Цонга винаги е бил един от най-харизматичните образи в

...
Жо-Вилфред Цонга винаги е бил един от най-харизматичните образи в
Коментари Харесай

Монпелие: Бивш №5 в света се поздрави с първа ATP победа от 11 месеца

Жо-Вилфред Цонга постоянно е бил един от най-харизматичните облици в Тура и е печелил благосклонностите на почитателите на своя страна посредством извънредно атрактивния си жанр на игра. Славните дни на ветерана обаче от дълго време са в предишното и все още той се намира на нежеланата 259-та позиция в международната класация. Бившят член на топ 5 изпитва съществени проблеми в региона на кръста през последните две години и наподобява, че кариерата му е към своя край, само че през днешния ден той още веднъж се завърна на победния път и се поздрави с първи триумф на равнище АТР от близо 11 месеца.

Французинът не се беше появявал на корта от Уимбълдън 2021 насам, когато в края на предишния месец откри акцията си за сезона с присъединяване на Чалънджър събитие. Там, той позволи загуба още във втори кръг и за следващ път разочарова своите фенове, но през днешния ден играта на Цонга бе надалеч по-удовлетворяваща и изцяло справедливо той надигра Каспър Жук в поредни сетове - 6:4 6:4, с цел да стартира представянето си в Монпелие с победа.

Основният проблем на Цонга в днешния му мач бе неуверената игра на сервис. Представителят на домакините стартира мача на високи обороти и не след дълго излезе напред с 3:0, само че задатъкът му бързо бе премахнат. Последвалите минути бяха лишени от конспирация, само че Цонга все по-често използваше мощните си удари от съществена линия и това в последна сметка му се отплати, позволявайки му да затвори първия сет в своя изгода - 6:4.

В последвалия сет силите на корта още веднъж бяха изравнени, като грешките в играта и на двамата зачестиха. Цонга показва темперамент и отрази три благоприятни условия за пробив при 4:4, а директно по-късно на собствен ход отмъкна противноковото подаване, с цел да успее да прибави и втората част на своя сметка и да откри място в идващия кръг на Open Sud de France 2022.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР