Жо-Вилфред Цонга е един от най-харизматичните тенисисти, който през годините

...
Жо-Вилфред Цонга е един от най-харизматичните тенисисти, който през годините
Коментари Харесай

В предпоследния си турнир в кариерата: Цонга се сбогува с феновете в Лион

Жо-Вилфред Цонга е един от най-харизматичните тенисисти, който през годините е спечелил сърцата на хиляди почитатели по света с помощта на извънредно приятния си за наблюдение жанр на игра. За страдание обаче, французинът е малтретиран от травми през последните години, които го принудиха да вземе решението да се откаже от професионалния тенис след Откритото състезание на Франция.

Той получи специфична покана за присъединяване на АТР 250 шампионата в Лион, който бе и неговата последна стъпка преди Ролан Гарос. В откриващия си мач Цонга трябваше да се изправи против международния №47 Алекс Молчан, който неотдавна работи с някогашния ментор на Новак Джокович - Мариан Вайда, но французинът не съумя да оползотвори опциите и отстъпи след 4:6 4:6. Така словакът продължава към втория кръг на конкуренцията, където го чака конфликт против Карен Хачанов.

Началото на дуела бе равностойно и наблюдавахме серия безапелационно извоювани геймове от сервиращите, което докара до опазване на паритета в резултата до 3:3. С придвижване на времето равнището на игра на локалния любим спадаше и непредизвиканите грешки от негова страна се увеличаваха с бързи темпове. Така той бе изправен пред три брейкбола в седмия гейм и въпреки да съумя да ги отрази, то съобщи идващото си подаване, което се оказа основно за изхода на сета.

Втората част започва чудесно за Цонга, който завоюва 7 от първите 9 точки, осигурявайки си четири благоприятни условия за реализиране на брейк, само че не съумя да материализира нито една от тях. Впоследствие той на собствен ред позволи уязвимост на начален удар, заради което инкасира пробив, оказал се задоволителен за Молчан да затвори срещата в своя изгода.

Организаторите на конкуренцията в Лион бяха подготвили и специфична гала за прощаване с публиката, фрагменти от която можете да изгледате тук:

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР