жо Байдън - бивш вицепрезидент при президента Барак Обама, е

...
жо Байдън - бивш вицепрезидент при президента Барак Обама, е
Коментари Харесай

На крачка от Белия дом: Кой е Джо Байдън

жо Байдън - някогашен вицепрезидент при президента Барак Обама, е доста покрай победа, само че последните часове от президентската конкуренция в Съединени американски щати са белязани от обрати в резултата. Според последните данни на АП Байдън води с 264 члена на изборната гилдия, Тръмп е с 214. За победа са нужни 270.

Кой е Джоузеф Робинет Байдън?

На 77 години, в случай че завоюва изборите, той ще стане най-възрастният президент на Съединени американски щати при встъпване в служба през януари 2021.

Обеща да сплоти страната във времена на провокации. Определят го като брилянтен и обаятелен оратор и човек, който самоуверено се оправя с тежки персонални тествания.

Роден в Скрантън, Пенсилвания, живее в Уилмингтън, Делауеър.

Бакалавър по история и политология в Университета на Делауеър и лекар по право в Сиракузкия университет.

Работи първо като юрист. През 1972 година, когато е на 29 години, е определен за сенатор от Делауеър и става един от най-младите членове на Сената. В продължение на 36 години е на този пост. Дълги години е ръководител на Комисията по външна политика на Сената. 8 години вицепрезидент – от 2009 до 2016.

Участва в три президентски съревнования – през 1988, 2008 и 2020 година

Женен е за Джил Джейкъбс, с която имат щерка. Има и наследник от първия си брак.

Личните тествания

Като дете се бори със заекване. Преодолява това страданието посредством обществено говорене.

Месец откакто е определен за сенатор през 1972 година при автомобилна злополука умират брачната половинка му Нийла и едногодишната им дъщеричка Наоми, двамата му сина са ранени. Обмисля да се откаже от сенаторското място, само че е уверен от сътрудниците си и поставя клетвата за встъпване в служба до леглото на един от синовете си.

Democratic presidential nominee Joe Biden began Election Day by going to church with his wife, Dr. Jill Biden, and two of his granddaughters
— POLITICO (@politico)
През 2015 година губи най-големия си наследник Бо, който умира на 46 години от мозъчен израстък.

През 1988 година на Джо Байдън са направени две интервенции поради мозъчни аневризми.

В началото на тази година в Украйна стартира следствие за напън против някогашния основен прокурор. Твърди се, че до момента в който е бил вицепрезидент Байдън е заплашил да спре помощи за Украйна поради следствие за корупционни закононарушения на сина му Хънтър, който има бизнес в Украйна.

As Joe Biden waited for votes to be cast, he visited his childhood hometown for a nostalgia tour with two of his granddaughters. “From this house to the White House with the grace of God,” he wrote on a wall of his former family home.
— Jennifer Epstein (@jeneps)
Какво даде обещание?
Откриване на 7 млн. работни местаДостъпно опазване на здравето. След експлоадирането на пандемията от ковид измежду неговите оферти бяха тестванията да са необятно налични и безвъзмездни, както и възможната ваксина.Подкрепа за американските производителиПредлага гратис образование в колежи и държавни университети за младежи от малцинствата и обществено слаби семействаПостави акцент върху битката с климатичните промени, определяйки казуса като една от четирите рецесии, пред които е изправена страната днесПодкрепя акции за отбрана на дамите от принуждение, през 2017 година се включи в самодейност на Лейди ГагаИзтегляне на американските войски от Близкия Изток
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР