Жлъчнокаменната болест е доста често заболяване, а България не е

...
Жлъчнокаменната болест е доста често заболяване, а България не е
Коментари Харесай

Домашна рецепта с копър разбива камъните в жлъчката

Жлъчнокаменната болест е много постоянно заболяване, а България не е изключение от класацията. Географските отлики в разпространяването на болестта се обуславят от метода на живот и хранене. От жлъчнокаменна болест боледуват най-вече дами (6 пъти по-често от мъжете), и то в междинната и над междинната възраст.

Жлъчнокаменната болест може да докара и до редица затруднения, някои от които заплашват живота на болния – инфектиране на жлъчния мехур и жлъчните пътища, задръстване, пробив, формиране на ненормални съединения сред жлъчните пътища, стомаха и червата. Съпътствана е с рецесии и болки.

Образуването на жлъчните камъни става най-често в мехура. Камъни обаче могат да се образуват и по цялото продължение на жлъчните пътища, както и във и отвън черния дроб. Броят им е друг – от един до няколко хиляди. Те имат друга величина – от просено зърно до ябълка, и неправилна форма – сферична или многоплоскостна, написа Ретро.бг.

Ако желаете да ги стопите по натурален път, спасението е копърът :

Две супени лъжици свеж нарязан копър – стъбла, листа, цвят, залейте с 400 мл вряла вода. Оставете да се запарва 15-30 минути. След това прецедете. Пийте от топлата запарка през целия ден, разпределена на три или четири дози от по 1/4 чаша. Лечението би трябвало да продължи 3 седмици. След това е добре да си извършите надзорен ултразвук. Ако камъните към момента си стоят, след триседмична отмора повторете курса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР