Жлъчният мехур, или както го наричаме в ежедневната си реч

...
Жлъчният мехур, или както го наричаме в ежедневната си реч
Коментари Харесай

Симптоми на възпалена жлъчка – как да ги разпознаем

Жлъчният мехур, или както го назоваваме в ежедневната си тирада „ жлъчка “, е значим орган, подпомагащ разграждането на мазнините в тялото.

Жлъчката е прикрепена към черния дроб и панкреаса. В нея се складира специфична алкалоидна течност – злобен сок, който подкрепя обработката и разграждането на наситените мазнини.

Нейната работа е от изключително значение. Функциите на жлъчката обаче от време на време са възпрепятствани от разнообразни метаболитни нарушавания или корист с потреблението на мазнини. Когато в тялото стартира да се складира повече холестерол, има заплаха в жлъчния мехур да стартират да се образуват кристали.

Преди да се образуват обаче, жлъчният мехур може да бъде инфектиран по разнообразни аргументи. Ето кои са най-честите признаци за този проблем.

Болка в коремната област

Коремните болки са един от най-често срещаните признаци на инфектиран злобен мехур. Той обаче се припокрива със симптоматиката при редица други болести, остри или хронични положения. Можете да разпознаете възпалената жлъчка по това, че болката може да се популяризира настрана и да премине към кръста, даже да се качи чак до рамото. Обикновено е остра и мощна. Може да продължи до час и половина след хранене.

Болката се появява и изостря след хранене

Тъй като жлъчката се задейства и отделя злобен сок най-вече при консумация на наситени мазнини, в случай че сте яли мазна, пържена храна, най-много в по-голямо количество е допустимо болката от възпаления злобен мехур да се появи тъкмо тогава.

Болката се появява и изчезва

При инфектиране на жлъчния мехур болката нормално не е непрекъсната, а се появява от време на време. Мазните и съдържащи обилие от наситени мазнини храни са основният подбудител на признаците. Възможно е да ви заболи след консумация да вземем за пример на бургер, омлет, пържени картофи.

Гадене, повръщане, парене в гръдната област

Тези признаци също са объркващи, тъй като са общоважащи за разнообразни положения, свързани с органите в коремната празнина, в това число бъбреците. Те могат да зародят и при хранителни отравяния, вирусни инфекции, замърсявания.

Въпреки това, в случай че гаденето и повръщането, които изпитвате, са съпроводени с болежка в коремната област и са предизвикани най-много след консумация на тежки храни, това би трябвало да насочи вниманието към жлъчката.

Тъмна урина и леки изпражнения

Съществуват доста аргументи, заради които да обръщаме внимание на цвета и типа на екскрементите, които отделяме. Те могат да подскажат за здравословното ни положение. Така е и при проблеми със жлъчката. Ако тя е възпалена постоянно се следят мрачен цвят на урината и обособяване на изпражнения, които са по-леки и не потъват елементарно при стартиране на водата.

Това е знак, че жлъчният мехур има задръстване, което затруднява отделянето на злобен сок, нужен за усвояването на мазнините.

Поява на жълт нюанс в очите

Жълтеницата или пожълтяване на очите и кожата се свързва с натрупването на камъни в жлъчния мехур. Случва се и при някои болести на черния дроб. Затова е належащо положението да се съветва с доктор./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР