ЖЛЪЧКА (болна) – Болният да изяжда дневно по 2 круши

...
ЖЛЪЧКА (болна) – Болният да изяжда дневно по 2 круши
Коментари Харесай

Рецепти на баба Ванга за болести, започващи с Ж , З и И

ЖЛЪЧКА (болна) – Болният да изяжда на ден по 2 круши на гладно. Да пие компот от диви круши без захар.

ЖЛЪЧКА (болна) – 1 коренче от билката жълта тинтява с величина към 3-4 см се накисва в 1 л бяло домашно вино. Престоява 3 дни. Изважда се от виното и се пие по 1 с.л. 3 пъти дневно по време на ястие.

ЖЪЛТЕНИЦА (при бебета, родени през лятото) – Да се поливат с вода, в която е сварена билката кукувича прежда.

ЖЪЛТЕНИЦА – „ За жълтеница има доста просто лекарство, което лекува за три дни без излишък. Още щом се забележи (болестта), в продължение на 3 дни всяка заран се изпива сокът на 1 лимон, разбъркан с 1 лъжица сода бикарбонат. Изпива се на гладно.”

ЗАДУХ – Смесват се по 200 гр. мед, зехтин и гроздова ракия. 3 пъти на ден се пие по една ракиена чашка.

ЗАПАРВАНЕ (подсичане у деца и възрастни) – Дъбово дърво, проядено от червеи, се стрива на доста ситни трици. След измиване мястото се напудря с този прахуляк. ЗАПЕК – 1-2 пъти дневно се взема по 1 супена лъжица мармалад, изработен от сварени плодчета на черния бъз без захар (може мед).

ЗАПЕК – Изпича се една ябълка и се залива с карамел (горена захар). Изяжда се, като поизстине.

ЗАУШКА – Синя амбалажна хартия се надупчва ситно с игли и се намазва с мед, ракия и счукан тамян. Залепва се зад ушите. Болестта изчезва за 3 дни.

ЗАЧЕРВЕНО ГЪРЛО И КАШЛИЦА (дори съпроводено с плюене на кръв) – Чай от смарадлика. Тя не е отровна, както считат някои хора. 1 с.л. от билката се вари в 500 мл. вода, до момента в който остане на половина. Това количество се изпива на 3 пъти денем с малко мед след ястие.

ЗЛОЯДИ ДЕЦА – Да се съберат всевъзможни плодове, които са кисели и още не са узрели. Да се сварят в огромен съд, до момента в който станат на каша. Когато водата поизстине, без да се прецежда, в нея да се потопи детето до гушката. Да постои във водата половин час. След това да се измаже със свинска мехлем и гроздова ракия.

ИЗГАРЯНЕ (от парещ предмет) – 6 жълтъка от пресни яйца и 6 л. прясно, стопено масло се разрушават добре, до момента в който сместа стане като майонеза. Болните места се увиват неколкократно с марля, напоена с мехлема.

ИЗТОЩЕНИЕ (и при деца) – Вземете стебло на магарешки бодил (най-лечебен е, когато е към този момент с пъпки и пораства покрай вода), отрежете стеблото и го обелете, до момента в който стигнете до нежната вътрешност. Изяжте го като десерт. Необходими са 10 стебла и умората изчезва.

ИМУННА ЗАЩИТА – 1 път месечно се поливайте с вода, в която е сварена мащерка.

ИСТЕРИЯ – 1 букет от билката срамниче престоява 1 нощ в кофа със студена вода. На другия ден билката се сварява в същата вода и щом изстине, болният се полива с нея.

ИШИАС – Лятото припичане на слънце.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР