Жизненоважно е Русия да не бъде унижавана, за да може,

...
Жизненоважно е Русия да не бъде унижавана, за да може,
Коментари Харесай

Макрон: Русия не трябва да бъде унижавана

Жизненоважно е Русия да не бъде унижавана, с цел да може, когато сраженията в Украйна спрат, да бъде открито дипломатическо решение, сподели френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс.

Държавният глава има вяра, че Париж ще играе посредническа роля за прекратяването на спора.

Макрон се стреми да поддържа разговор с съветския президент Владимир Путин след нахлуването на съветските войски в Украйна през февруари, написа " Инвестор ". Позицията му неведнъж беше подложена на критика от някои източни и балтийски сътрудници в Европа, защото те я считат за подкопаваща напъните за напън, тъй че Путин да седне на масата за договаряния.

„ Не би трябвало да унижаваме Русия, с цел да можем в деня, когато сраженията спрат, да изградим път за излизане от обстановката посредством дипломатически средства “, разяснява Макрон в изявление за районни вестници. „ Убеден съм, че ролята на Франция е да бъде посредническа мощ “.

Френският държавен глава постоянно беседва с Путин откогато нашествието стартира, а задачата му е преустановяване на огъня и започване на надеждни договаряния сред Киев и Москва.

„ Смятам и аз му споделих, че той прави историческа и фундаментална неточност за своя народ, за себе си и за историята “, разяснява Макрон.

Франция поддържа Украйна с военна и финансова помощ, само че до момента Макрон не е бил в Киев, с цел да предложи алегорична политическа поддръжка, както сториха другите водачи от Европейски Съюз – нещо, което Украйна искаше той да стори. Президентът сподели, че не изключва опцията да отиде.

Париж изпраща нападателни оръжия на Украйна. Макрон сподели, че е помолил производителите на оръжия да ускорят производството.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР