Жизнената ни дейност и работата на стомашно-чревния ни тракт до

...
Жизнената ни дейност и работата на стомашно-чревния ни тракт до
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 28.11.2021

Жизнената ни активност и работата на стомашно-чревния ни тракт значително са свързани с придвижването на Луната. В взаимозависимост от нейната позиция, храната се усвоява по-добре или по-лошо и се нуждаем от артикули с друга хранителна стойност и генезис за обикновено действие.

Двайсет и четвъртият лунен ден е енергийно мощен и деен ден, който изисква преобразования и обновяване, по тази причина се предлага храна, богата на белтъчини – млечни артикули, месо, риба, бобови храни.

Белтъчините ни карат да се усещаме сити с по-малко количество храна, защото мощно потискат така наречен хормон на глада, който се създава в стомаха и тънкото черво и влияе върху мозъка, предизвиквайки чувството за апетит.

Гладуването е строго неразрешено, само че и не би трябвало да претоварвате стомаха си. Намалете течностите.

Желателно е да се пият билкови отвари, чай от лайка, зелен чай, само че не повече от естественото.

Можете да консумирате малко изсъхнало вино и в умерени количества. Да не се надвишава нормата.



Днешното предложение:

ТРАКИЙСКИ ГЮВЕЧ ОТ РИБА

Продукти : 750 г филе от скумрия, 2 к. ч. олио, 2 глави кромид лук, 2 моркова, четвърт глава целина, 1/3 буркан паприкаш консерва, 3 домата (пресни или от консерва), 2 к. ч. ориз, 1 лимон, магданоз, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне : Рибните филета се нарязват на порционни части и се посоляват.

В мазнината и малко вода се задушава дребно нарязания лук. Като поомекне лукът, се прибавят и се задушават морковите и целината, нарязани на кубчета. След това се прибавят аленият пипер, паприкашът, оризът, на дребно нарязаният магданоз и сол на усет. Сместа се разбърква и се изсипва в тавичка.

Отгоре се подрежда рибата, като върху всяко парче се слага кръгче от доматите. Ястието се залива с една и половина чаени чаши с гореща вода и се пече на умерена фурна. Поръсва се с магданоз и черен пипер и се сервира с резенчета от лимона във всяка порция.

Полезни препоръки : Някои храни не могат да бъдат изядени на празен корем. Използвате ли салата от зеленчуци сутринта? Забравете. Пресните зеленчуци имат нападателен резултат върху стомаха, което заплашва язви и гастрит.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР