Живущите в блок 1 в столичния ж.к. Хиподрума се нуждаят

...
Живущите в блок 1 в столичния ж.к. Хиподрума се нуждаят
Коментари Харесай

Живущите в блок 1 в ж.к. Хиподрума в София се нуждаят от помощ след пожара

Живущите в блок 1 в столичния ж.к. " Хиподрума " се нуждаят от подпомагане след зародилия пожар, нанесъл огромни вреди на част от високата постройка.

Ето какво пишат те в апела си до жителите:

Във връзка с зародилия пожар на 10.04.2021 година в блок 1, ж.к. Хиподрума, гр. София и големите провали от него, ние живущите в блока, се обръщаме към всички жители на Република България с зов за помощ.

След като изгоря цялостен апартамент на етаж 11, в 14-етажния блок, двама индивида бяха откарани в „ Пирогов”, след изпадане в безсъзнание на единия пострадал от задушаване. Едно куче почина 5 дни след хвърлянето си от балкона на горящия апартамент, в опит да се избави. Бяха нанесени голям брой материални вреди, с изключение на изгорелия апартамент, допълнително от 10 жилището, част от които са обгорели, а друга част наводнени, вследствие от гасенето на пожара от пожарникарите. Най-лошото е, че заради пожара една от плочите на блока, която е сред горелия апартамент и този над него, е пропаднала и има напуквания в други две плочи, което може да докара до проваляне и отчасти сриване на блока. Фасадата и входа са мощно наранени, изключително на по-високите етажи, където е бил огънят. Има паднали големи плочи от русенски камък, от облицовката на блока, които по знамение не са умъртвили някой. Предстои да падат и още такива, в случай че не се обезопасят допустимо най-скоро. Молим се, в случай че по време на пожара нямаше човешки жертви, то при рухване на развалените плочи да няма такива. Не мога да ви опиша нещастието, пред което сме изправени в навечерието на най-светлите Великденски празници! Дограмата и прозорците на жилищата към горелия дом, както и на входа, също са изгорели и са се счупили.

Апелът на всички живущи в блок 1 към българското общество е да помогнете в битката за спасяването на животите и жилищата ни! Сумата, която би трябвало да заплатим за възобновяване на пропадналата плоча и другите две напукани, е непостижима за нас. В блока живеят към 50 пенсионера, с ниски пенсии, както и млади фамилии с няколко дребни деца, които също са със мощно лимитирани доходи. Собственичката на изгорелия апартамент няма опция да покрие разноските. До момента всички съкооператори бяхме събрали скромната сума от 3500 лева за разчистване на изгорелия апартамент. Продължаваме да събираме и още средства за ремонтирането на пропадналата плоча, само че няма да можем да се оправим сами. Искаме да запазим домовете и животите си! Изключително доста ще бъдем признателни на всяка една подадена ръка в този сложен за нас миг. Вярваме в добрината, съпричастността и състраделността на българите!

Сърдечно благодарим за всяка помощ към нас!

Банковата сметка, на която можете да вършиме дарения е открита на името на потърпевшото момиче, което беше откарано в „ Пирогов” и е следната:

IBAN: BG59STSA93000027911651

BIC: STSABGSF

Титуляр: Антония Рангелова Тотова

Банка: ДСК

Основание: Дарение за бл. 1, Хиподрума
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР