Живущи в къща, непосредствено до сграда, са силно притеснени за

...
Живущи в къща, непосредствено до сграда, са силно притеснени за
Коментари Харесай

Живущи до съборена сграда в центъра на Варна притеснени за къщите си

Живущи в къща, директно до постройка, са мощно обезпокоени за целостта на домовете им.

Пред Moreto.net една от пострадалите описа, че бутането на зданието в тяхно съседство се е случило изненадващо за тях в съботния ден. Шумът и вибрациите от процедурата по събарянето са провокирали уплах и терзание. Живущите наоколо се тормозят, че по тяхната постройка може да настъпят вреди и даже да поддаде. Причината е, че къщата е строена по време на войната, когато е имало сериозна липса на материали. Последният етаж е грeдоред, няма бетонни колони и доста цимент, не се знае по какъв начин е сложено и желязото.

Moreto.net се обърна към районно кметство „ Одесос “ за повече информация по отношение на обекта и това дали протичащото се следва всички правила и условия.

Събарянето е съпроводено от нужния проект за сигурност, стана ясно след информация с администрацията.
ПУП – ът на парцела е признат на ЕСУТ, само че на процедура към момента няма оповестена заповед за окончателното му одобрение.

От администрацията обясниха, че когато се пристъпи към строителни действия на място наложително се работи и по подсилване на околните здания като се прави и тяхното проучване. При събарянето на зданието с изключение на на сигурността на служащите и хората се обръща внимание и на тази, обвързвана с постройките в съседство.

В момента на обекта има табела за течащо археологическо изследване, защото в региона има доста остатъци от остарелия Одесос.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР