Животновъдите ще потърсят друг вид работа, предупреди председателят на БФС

...
Животновъдите ще потърсят друг вид работа, предупреди председателят на БФС
Коментари Харесай

Драстично свитото субсидиране застрашава съществуването на родни породи животни


Животновъдите ще потърсят различен тип работа, предизвести ръководителят на БФС Георги Стоянов

Българският фермерски съюз (БФС) сигнализира, че са понижени фрапантно ставките за субсидиране на застрашените от изгубване български породи животни. Фермерският съюз упорства за разговор с министерството и бързо взимане на ограничения.

" Застрашени са породи, които от много време се отглеждат на нашата територия. В Смолянска и Кърджалийска област се отглеждат, може би, 97% от нашите говеда, овце и кози. При тези условия, в които се отглеждат и при този конкурентен пазар, те нямат късмет да просперират. Имаме потребност от повече внимание за обстановката и сигнализираме Министерството на земеделието да ни го извърнат ", сподели ръководителят на БФС Георги Стоянов пред Bulgaria on Air.

Той обърна особено внимание на обстоятелството, че животновъдите от региона ще потърсят различен тип работа и ще се изселят рано или късно. Стоянов дефинира този факт като " демографски срив ".

" Трябва да се актуализира проектът за субсидиране. Искрено се надявам настоящето държавно управление да обърне повече внимание на казуса, защото преди тематиката оставаше висяща. Ние настояваме за задоволителни дотации, само че не мога да кажа какъв брой тъкмо е това. Просто методологията за изчисляването на тези числа не е съответна ", добави Георги Стоянов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР