Животното царство е пълно с изненади. Знаете ли, че една

...
Животното царство е пълно с изненади. Знаете ли, че една
Коментари Харесай

Интересни факти за животните, споделени от служители в зоопарк

Животното царство е цялостно с изненади. Знаете ли, че една пета от всички известни типове бозайници на Земята са прилепи? А кенгуруто върви необичайно, тъй като не може да си движи краката без значение един от различен?
Вижте още забавни обстоятелства за животните, споделени от чиновници в зоологическа градина:
Северният елен е единственият тип елен, при който и мъжките, и женските имат рога, написа Bored Panda, представено от profit. При мъжките те падат при започване на декември, а при женските напролет. Това значи, че всички северни елени на Дядо Коледа са девойки.
Хората постоянно си мислят, че коленетата на фламингото се огъват по неверен метод. Но това, което смятате за коляно в средата на крайници, в действителност е гален. Коляното на птиците е по-нагоре и се огъва по същия метод, както човешките.

Майката кенгуру може да отглежда три дребни по едно и също време в разнообразни стадии на развиване: ембрион в утробата си, едно бебе в " торбичката " й, което се храни с кърма, както и едно отвън нея, което също суче, само че от друго място. Всяко от зърната на майката дава мляко с друг състав, съгласуван с питателните потребности на бебетата.

Слоновете са едни от дребното животни, които могат да преминат огледалния тест - с други думи, те могат да разпознават личното си отражение и да не го възприемат като друго животно, както нормално вършат кучетата и котките. Учените слагат маркер върху челото на слона и по-късно му демонстрират огледало. Слонът изследва белега на личното си чело, показвайки, че знае, че се вглежда в себе си. Единствените животни, които минават този тест, са по-висшите примати, китоподобните (косатки, делфини), слоновете и.... свраките.

Козината на полярната мечка не е бяла, а транспарантна. Кожата им пък е черна.

Има няколко метода да се класифицират огромните котки, като един от най-полезните е на ревящи и мъркащи. Пумата (известна още като планински лъв) е най-голямата котка, която мърка.

Бонобо - най-близкият ни генетичен родственик (те са по-тясно свързани с нас, в сравнение с с шимпанзетата или с горилите), са съвсем напълно неагресивни, матриархални и употребяват секса, с цел да вземат решение всичките си проблеми. Бонобо са единствените животни, с изключение на хората, които са следени да вършат секс лице в лице, орален секс и да се целуват с език.



Звуците, които издават белоглавите орли, не са това, което очаквате. Птицата е доста величествена, а мяука като котка...

Всички гризли са кафяви мечки, само че не всички кафяви мечки са гризли. Това е подвид на кафявата мечка, публикуван в западните региони на Северна Америка, най-вече Аляска и Западна Канада.

Жирафите спят единствено по 1-2 часа на денонощие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР