Животните в атинския зоопарк Атика скоро могат да останат без

...
Животните в атинския зоопарк Атика скоро могат да останат без
Коментари Харесай

Обитателите на зоопарк в Атина са заплашени от гладна смърт

Животните в атинския зоопарк " Атика " скоро могат да останат без храна, защото контролът върху банковите интервенции заплашва да спре доставките на специфичните вносни хранителни добавки, нужни за изхранването на 2200 животни от 345 типа в зоопарка, съобщи Ройтерс. Както и другите задгранични компании, доставчиците на замразена риба от Холандия, брашнени червеи от Германия или специфични добавки от Франция, на които нормално се плащаше 60 дни след доставката, в този момент желаят предплатено заплащане. "Много от нашите животни са на специфична диета, изискваща артикули, които могат да се набират единствено от импорт ", споделя за Ройтерс създателят на зоопарка Жан-Жак Льосюйор, 71-годишен французин, който живее повече от 45 години в Атина.

Преди две седмици доставчиците му се обадили да му кажат, че постоянните триседмични доставки би трябвало да бъдат платени в задатък. Льосюйор се опитал да резервира успокоение, само че осъзнал, че откакто банките са затворени, няма да може да заплати. "Не можете да извършите това, приказваме за живота на животните тук ", споделил той на доставчиците, които в края на краищата се съгласили да създадат едно изключение, само че предизвестили, че бъдещите поръчки ще се заплащат авансово.

Вървейки през зоопарка, Льосюйор се чудел по какъв начин ще изхранва мравоядите, които изяждат към звук брашнени червеи годишно, или тюлените, пеликаните, пингвините и делфините, зависещи от замразената херинга от Холандия. Междувременно се опитал да размени вносните хранителни добавки за носорозите с локални добавки за коне.

Частният зоопарк, който към този момент търпи загуби от внезапното понижаване на посетителите поради финансовата рецесия, е получил спомагателен удар и от скока на налог добавена стойност на 23%. Най-големи терзания на притежателя обаче основават животните. "Ние желаеме да платим, само че сега няма метод, страната е блокирана, не мога да намеря пари, а замразените ни ресурси от храна ще стигнат за не повече от две седмици ", споделя Льосюйор, като прибавя, че за животните това е въпрос на живот или гибел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР