Животът зад граница може да предложи и неочаквани трудности. Подобна

...
Животът зад граница може да предложи и неочаквани трудности. Подобна
Коментари Харесай

Майка с дете изпадна в тежка ситуация, но срещна добрина

Животът зад граница може да предложи и непредвидени компликации. Подобна история споделя и майка с малко дете. Тя и седемгодишният й наследник изпаднали в усложнение във Англия, на летище " Лутън ". Обичайно българката летяла до различен аеропорт, само че до него сега нямало полети.

" Снощи аз бях една изплашена и обезпокоена майка, която дори не знаеше къде се намира, тъй като нормално хвърча до " Гетуик ", само че в този момент няма полети до там ", споделя Веси Георгиева.

Когато обстановката изглеждала безнадеждна, внезапно се отзовал различен българин. Той зърнал дамата на летището, а след това дискретно се поинтересувал какво става в персонален чат. Когато дамата му разкрила за обстановката си, той не се поколебал, а се притекъл на помощ.

" Той ни оказа помощ, Бог го прати, тъкмо когато ни трябваше. Този човек е в тази група, в случай че желае ще се покаже, аз няма да го загатна, по негови персонални аргументи. Но ще кажа само - Бог да благославя него и всички които обича! ", споделя дамата.

Урокът по положително докоснал и детето, което споделило, че някой ден желае да бъде като Димо Димов, който избрал да се притече на помощ. Вижте цялата история, споделена от Веси Георгиева:

" Искам да благодаря на един чъж и най-много човек. Снощи закъсах с 7-годишния си наследник на " Лутън ". Той ни видял, познал ни, можеше умерено да ни подмине... само че не.

Той дискретно ми писа, а когато разбра казуса ни, вместо да ни остави на пътя, ни предложи заслон и ни оказа помощ. Снощи, аз бях една изплашена и обезпокоена майка, която дори не знаеше къде се намира, тъй като нормално хвърча до " Гетуик ", само че в този момент няма полети до там...

Той ни оказа помощ, Бог го прати, тъкмо когато ни трябваше. Този човек е в тази група, в случай че желае ще се покаже, аз няма да го загатна, по негови персонални аргументи. Но ще кажа само - Бог да благославя него и всички които обича!

Дано има повече хора като него! Благодаря му от сърце и за още нещо. По късно във влака моят седемгодишен наследник ми сподели, че желае да бъде добър като него! Благодаря ти  за урока по добрина, който даде на Давид! Бъди жив и здрав и нека решиш да излезеш с името си, тъй като в действителност желая всички да знаят кой си. Благодаря! "

Ситуацията, споделена в една от групите за българи във Англия, допира хиляди. Коментарите на сънародниците ни са позитивни и всички оценят жеста на мъжа. За доста хора добрината дова вяра, че положителното още е измежду нас.

Самият човек, избрал да не остане безразличен към непознат проблем, се включва с коментар под обявата. Той приканва да " забравяме това, че сме индивиди ". И зове всеки, който види някой паднал, имащ потребност от поддръжка да се отзове.

Вижте апела на Димо Димов:

" Пак бих го направил. Правил съм го и за други хора. Няма да оставя човек на улицата... Защото сме Хора. И не би трябвало да забравяме това, че сме индивиди. Както и че сме българи в друга страна, и че би трябвало да си оказваме помощ и поддържаме. И когато видиш, че някой е паднал, или има потребност от помощ да му подадеш ръка, с цел да се изправи, както и да му окажеш помощ.

От това по хубаво чувство няма. Да си задоволен, че си оказал помощ на някого. Без да искаш нищо в подмяна... Правете положително... Моля ви. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР