Животът в Ерусалим се връща към нормалността, но хората предпочитат

...
Животът в Ерусалим се връща към нормалността, но хората предпочитат
Коментари Харесай

Българин в Ерусалим: Улиците са празни, много от магазините са затворени

„ Животът в Ерусалим се връща към нормалността, само че хората избират да си остават у дома, а улиците са празни. “ Това сподели историкът в Института „ Яд Вашем “ в израелския град Ангел Чорапчиев.
Прочетете още
Палестинската терористична формация „ Хамас “ изстреля ракети от линията Газа към Израел на 7 октомври сутринта. Мащабната офанзива на „ Хамас “ против Израел е най-голямата за последното десетилетие опасност за сигурността на страната и региона.

Той изясни, че в Ерусалим е относително умерено, само че се усеща военната конюнктура.

„ Много от магазините са затворени, както и доста молове. Хората се опасяват дали няма да последват сирени за въздушна офанзива и по тази причина избират да си остават по домовете “, сподели още Чорапчиев пред БТВ.

Той добави, че към момента не се знае какъв брой са отвлечени, само че са доста. Има информация и за над 1000 починали и доста ранени. Солидарността е голяма и хората събират облекла и помощи за останалите без дом, сподели още историкът.

Той съобщи, че не би желал да звучи като суматоха, само че той ще замине за България. Чорапчиев изясни, че пътуването му е планувано преди да се случи нападението и е по работа. След като завърши с уговорките си в Европа счита да се върне в Израел.

Коментар за спора в Израел направи пред Българска национална телевизия и Нета Димитров - студентка по публицистика. Тя има български корени, само че живее от години в Израел.

Нета е била напълно покрай първите офанзиви в Сдерот:

" В 6:00 часа сутринта стартира да се стреля с ракети. Събудихме се, не разбрахме какво се случи. След половин или един час, излязохме от стаята, с цел да разберем какво се случва. Чуваше се тон от автомати " Калашников ". Разбрахме, че има терористи с автомати в Израел, доста хора умряха, има и доста, за които не знаем къде са. "

След три дни са решили да избягат с приятеля си от ужаса. Тъй като всички пътища обаче са затворени край границата, не могат да дойдат в България. Трудно е било и напредването до Ейлат, само че въпреки всичко са съумели да стигнат до там. Не счита, че всичко ще свърши толкоз бързо.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР