Животът в Ерусалим се връща към нормалността, но хората предпочитат

...
Животът в Ерусалим се връща към нормалността, но хората предпочитат
Коментари Харесай

Българин в Ерусалим пред bTV: Хората предпочитат да не излизат навън

„ Животът в Ерусалим се връща към нормалността, само че хората избират да си остават у дома, а улиците са празни. “ Това сподели историкът в Института „ Яд Вашем “ в израелския град Ангел Чорапчиев.

Палестинската терористична формация „ Хамас “ изстреля ракети от линията Газа към Израел на 7 октомври сутринта. Мащабната офанзива на „ Хамас “ против Израел е най-голямата за последното десетилетие опасност за сигурността на страната и региона.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Той изясни, че в Ерусалим е относително умерено, само че се усеща военната конюнктура.

„ Много от магазините са затворени, както и доста молове. Хората се опасяват дали няма да последват сирени за въздушна офанзива и по тази причина избират да си остават по домовете “, сподели още Чорапчиев.

Очаква се държавният секретар Антъни Блинкън да пътува до там

Той добави, че към момента не се знае какъв брой са отвлечени, само че са доста. Има информация и за над 1000 починали и доста ранени. Солидарността е голяма и хората събират облекла и помощи за останалите без дом, сподели още историкът.

Той съобщи, че не би желал да звучи като суматоха, само че той ще замине за България. Чорапчиев изясни, че пътуването му е планувано преди да се случи нападението и е по работа. След като завърши с уговорките си в Европа счита да се върне в Израел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР