Животът ни вече до такава степен е свързан с електронните

...
Животът ни вече до такава степен е свързан с електронните
Коментари Харесай

Как да създадете перфектната парола

Животът ни към този момент дотам е обвързван с електронните устройства и профилите в обществените мрежи, че се нуждаем от спомагателна отбрана и допустимо най-силната ключова дума, с цел да сме сигурни, че персоналните ни данни са предпазени. От друга страна кибер нарушителите непрестанно се усъвършенстват и намират нови способи да разрушават профилите на нищо неподозиращи хора, които в един миг се оказват жертва на извънредно съществено закононарушение. Затова е доста значимо да създадете мощна и сигурна ключова дума, която единствено вие би трябвало да знаете, тъй като тук става въпрос за вашите персонални данни. Ето някои насоки:

Избягвайте очевидните пароли

Не слагайте за ключова дума неща, които са част от вашия живот, като рождени дни, имена на близки хора или елементарни думи. Това е храна за хакерите, които елементарно биха разрушили сходен вид ключова дума.  Също по този начин не завършвайте паролите си с цифри сред 0 и 99.

Не повтаряйте паролите си

Не е елементарно да имате разнообразни пароли за всичките си профили в електронната поща, обществените мрежи, регистрации за игри или други сходни. Но в случай че употребявате една и съща, това ще значи, че в случай че бъдете хакнати, всичките ви профили са в заплаха. Така че по-добре да записвате паролите си някъде и да не рискувате да ги забравите, само че те да бъдат разнообразни. Разбира се, уверете се, че този лист е на несъмнено място и никой, с изключение на вас, няма достъп до него.

Създавайте дълги пароли

Кодът ви би трябвало да бъде формиран от най-малко 12 признака. Тогава може да се каже, че паролата ви е мощна. В това число използвайте основни и дребни букви, числа и знаци. Това ще направи профилът ви още по-защитен.

Променяйте паролата си

Правете го на всеки шест месеца. Не давайте опция на хакерите да имат опция да научат паролата ви. Освен това не споделяйте комбинацията на никой различен, с цел да нямате проблеми.

Не подценявайте значимостта на вашите пароли. Те могат да бъдат свързани с банковите ви сметки, персоналните данни в обществените мрежи или паролата за отключване на телефона ви. Старайте се да създадете сложни пароли за разтрошаване, с цел да се отбраните, преди да сте станали жертва на нарушители.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР